Conducerea Facultații de Agricultură și cea a Facultății de Horticultură de la Universitatea de Stiințe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) au prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru bursa Kleffmann pînă marți, 14 noiembrie 2017, întrucît nu s-a înregistrat decît un dosar, termenul inițial fiind vineri, 10 noiembrie 2017. Bursa Kleffmann se obține prin concurs, adresîndu-se studenților celor două facultăți, începînd cu anul al doilea de studiu, inclusiv master, care au media ambelor semestre peste 9. Portofoliul de concurs trebuie să conțină un CV, recomandări de la minimum doi profesori, o scrisoare de intenție, o adeverință de student și o adeverință care să confirme mediile semestriale. În funcție de numărul voturilor primite din partea partenerilor Kleffmann, studenților de pe primele cinci locuri li se vor acorda cîte o bursă, după cum urmează: locul I – 2250 lei, locul al doilea – 2000 lei, locul al treilea – 1750 lei, locul al patrulea 1500 lei, locul al cincilea – 1250 lei.

Portofoliile vor fi selectate și analizate în detaliu de către comisia companiei Kleffmann și transmise partenerilor săi, producători de îngrășăminte și produse agricole. Prin participarea la acest concurs, studenții selectați au obligația de a scrie un articol în Agenda Agricolă Kleffmann 2018 – 2019, în funcție de specializarea fiecăruia. „Cele mai bune șase dosare de la fiecare universitate agricolă din România vor fi alese pentru a fi jurizate și votate de către reprezentanți de companii agricole. Din juriu vor face parte și decani ai ambelor facultăți”, a declarat Florina Iluțoaei, reprezentant Imagine și Promovare USAMV. Un plus în obținerea bursei îl au studenții care au o dovadă a participării lor la diferite conferințe, congrese, simpozioane și eventual articole științifice pe care le-au publicat. Cei interesați pot afla mai multe detalii despre bursă aici.

Contravaloarea burselor se va vira studenților în perioada 20 decembrie 2017 – 30 decembrie 2017. În cei 25 de ani de la înfiinţare, Kleffmann Group a devenit expertul global în cercetări de piața agricolă. Cu o rețea internațională de 18 filiale, precum și parteneri de afaceri în întreaga lume, Kleffmann Group desfășoară activități în peste 70 de țări din întreaga lume.

Sursă foto: Facebook USAMV