Comisia Româno-Americană Fulbright organizează o sesiune de selecție pentru bursele din cadrul programului academic Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe on Social Entrepreneurship and Environmental Issues. Stagiul se va desfășura la University of Oregon.

Cei care pot beneficia de aceste burse, în vara anului 2018, sînt studenții din ciclul de licență, care se pot înscrie pînă pe 8 ianuarie 2018. Criteriile, în vederea selecției, prevăd ca studenții care vor să candideze să fie de naționalitate română, să aibă între 18-25 de ani, să fie absolvenți a cel puțin un semestru de studii universitare de licență și să nu fie în an terminal. Perioada de studiu este de cinci săptămîni, cuprinse în intervalul iunie-iulie 2018.

În cadrul programului de studiu, participanții vor putea opta pentru teme actuale în studiile de mediu, precum gestionarea resurselor naturale, securitatea alimentară, ecoturismul, gestionarea și tratarea apei, dar și generarea de energie. Programul va consta atat în excursii pe teren, cît și în discuții în sala de curs. Participanții vor putea să se întîlnească cu reprezentanți ai organizațiilor de stat, private sau non-profit, din domeniu.

„Bursa acoperă integral costurile programului în SUA: transport intern și internațional, cazare și întreținere, asigurare medicală oferită de Departamentul de Stat al SUA, alocație pentru cărți și participări în programele culturale organizate de partenerii din SUA”, a declarat Mihai Morariu, director de program pentru bursierii americani.

Candidații trebuie să completeze formularul care se găsește pe site-ul Comisiei Fulbright, ce include și o scrisoare de referință, și să atașeze documentele scanate, ce vor dovedi că sunt studenți.

Programul Fulbright este unul dintre schimburile culturale, educaționale, dar și științifice desfășurate în SUA în parteneriat cu peste 160 de tări. În România, această comisie a fost înființată în urma acordului dintre Departamentul de Stat al Statelor Unite și Ministerul român al Afacerilor Externe.

Sursă foto: www.curierul-iasi.ro