Studenții cazați în căminele din Complexul Universitar „Codrescu” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași (UAIC) și-au ales marți, 27 octombrie, noii șefi de cămin. Începînd cu ora 20.00, studenții au avut la dispoziție o oră să voteze candidatul preferat.

În căminul C10 au candidat Alexandru Ghiețău, masterand la Facultatea de Geografie și Geologie, și Andrei Toma, student la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor. Din cauză că cele 73 de voturi existente la orele 21.00 nu au putut fi validate, s-a organizat turul al doilea, în urma căruia, din cei 456 de studenți existenți, au votat 105.

Astfel, Andrei Toma a primit 18 voturi, iar Andrei Ghiețău 82 de voturi. „De cînd am intrat la facultate pînă acum, am căutat să am mereu responsabilitate. Responsabilitatea este tot ceea ce îmi doresc și am zis că și căminul are nevoie de mine. Cred că eu o să cîștig pentru că îi cunosc pe aproape toți oamenii din cămin și cred că ma vor vota”, a declarat Andrei Ghiețău.

În căminul C12 au candidat Ioana Forminte, studentă la Facultatea de Geografie și Geologie, și Silviu Gabor, student la Facultatea de Informatică. Din cei 544 de studenți existenți s-au prezentat la vot 150 de persoane, cu 79 de voturi pentru Ioana Forminte și 71 pentru Silviu Gabor. „Nu m-a determinat nimic să candidez. Posibil să ies cîștigătoare, nu sînt sigură. Sînt pregătită, cred că voi face față”, a declarat Ioana Forminte.

În căminul C13 a fost desemnată șef de cămin Ecaterina Andreea Zaharia. În urma prezenței la vot, din numărul total de 457 de studenți, 95 de persoane și-au exercitat votul. „Inițial nu am vrut să candidez, însă au fost cîteva persoane care au știut că am avut foarte multe activități în cămin și m-au recomandat. Dat fiind faptul că am știut că am susținători, am vrut să candidez. O să încerc să fac lucrurile să meargă altfel” , a declarat Ecaterina Andreea Zaharia, masterandă a Facultății de Geografie și Geologie.

An de an, în căminele de la UAIC sînt desemnați șefii de cămin. Anul trecut în Complexul „Codrescu” au fost șefi de cămin Bogdan Ionescu, masterand al Facultății de Geografie și Geologie (C10), Monica Pârău, studentă a Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor (C12), și Simona Cuciureanu, doctorandă a Facultății de Geografie și Geologie (C13).

de Crina ANTOHI