Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), în parteneriat cu Fundația Comunitară Iași, a inaugurat vineri, 24 noiembrie 2017, zona verde din fața căminelor T3 – T4, reabilitată după un proiect realizat de către trei studenți de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” de la TUIASI și o sală de lectură la parterul acelorași cămine, realizată de asemenea după un proiect făcut de doi studenți TUIASI.

Proiectul de revitalizare urbană a fost implementat în urma unui concurs de soluții care a avut loc în aprilie – mai 2017, „Fondul Antreprenorilor Locali”, desfășurat de către Fundația Comunitară Iași alături de TUIASI. Cea mai interesantă inițiativă dintre cele propuse de organizațiile studențești de la TUIASI a primit 10.000 de lei pentru implementare din partea Fondului Antreprenorilor Locali, sumă la care s-a adăugat o contribuție de peste 20.000 lei a Universității.

Spațiul a fost transformat complet, folosind materiale reciclate, într-un nou loc de recreere, în cadrul căruia există o zonă sportivă dotată cu bare de tracțiuni pentru exerciții fizice, o masă de tenis din beton, bănci din bolțari cu scînduri cu și fără mese, ghivece de flori amplasate în cauciucuri, o pînză de cordelină de care atîrnă borcane cu lumini și un leagăn sub care se află un banner informativ din sticlă cu numele sponsorilor.

„Au fost opt proiecte depuse, foarte interesante toate. În cadrul comisiei, împreună cu Fundația, cu antreprenorii, cu Universitatea, le-am analizat foarte atent și destul de exigent. Au fost patru finaliști, iar ce vedeți acum este un proiect hibrid, proiectul Mihaelei Sîrbu, «Joc, sport și socializare» și proiectul Georgianei și al lui Ionuț”, a declarat ing. Bogdan Budeanu, director al Direcției Servicii Studențești (DSS) de la TUIASI.

Noua sală de lectură a fost proiectată de Vlad Tailup și Mihaela Zazu de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” de la TUIASI în cadrul unei schițe de proiect și reabilitată de DSS. Mesele pot fi înclinate la diferite unghiuri pentru ca studenții la Arhitectură să le poată folosi ca planșete, iar sala dispune de geamuri mari și lumină artificială între cald și rece. Accesul va fi oferit în prima parte a zilei Societății Antreprenoriale Studențești (SAS – TUIAȘI), iar în între orele 16:00 – 06:00 studenții pot desfășura ședințe, pot veni să studieze sau să lucreze.

Fundația Comunitară Iași a inițiat Fondul Antreprenorilor Locali în 2015, într-o inițiativă de dezvoltare comunitară prin care se sprijină antreprenoriatul local.