Joi, 26 noiembrie, în cadrul celei de-a XXIX-a ediții „Joia Junimii”, organizată de Clubul Junimea-Scriptor, va fi lansat volumul „In honorem Elvira Sorohan”. Evenimentul va avea loc în Sala „Hașdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare, începînd cu ora 17.00.

„Este un volum despre care doamna profesor a aflat după ce a a apărut și care se dovedește și sper că reușește să fie un omagiu adus dumneaei”, a declarat conf. univ. dr. Bogdan Crețu, Directorul Institutului de Filologie Română „A. Philippide” Iași.

Volumul, tipărit la Editura Junimea, cuprinde în prima parte o bibliografie ce vizează activitatea științifică a Elvirei Sorohan, urmată de un grupaj intitulat „Par elle-même”, care pune laolaltă trei interviuri dedicate personalității sale filo-didactice.

Ultima parte a volumului adună studii semnate de criticul literar Mircea Anghelescu, de prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel, de cercetătoarea Cristina Florescu sau de prof. univ. dr. Eugen Munteanu.

Elvira Sorohan, fost profesor al Facultății de Litere din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași este un reputat scriitor și filolog, specialist în literatură română veche, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Sursă foto: www.libraria.editurajunimea.ro