Board of European Students of Technology (BEST) Iași organizează, în perioada 24-25 noiembrie, etapa locală a competiţiei inginereşti „European BEST Engineering Competition” (EBEC). Proiectul este adresat studenților Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAȘI) și cuprinde o etapă locală și una națională.
Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 24 noiembrie, la ora 16.00, în Sala de Consiliu „Dragomir Hurmuzescu” de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

„Ideea competiției s-a născut din dorința organizației BEST de a le oferi studenților politehniști cît mai multe oportunități de dezvoltare personală și profesională și, mai ales, din dorința de a crea un mediu plăcut și un punct de sprijin pentru tinerii studenți ce vor reprezenta inginerii de succes de mîine. Scopul competiției EBEC Challenge este de a crea o punte de legătura între studenții valoroși, cu spirit de echipă și inovație și liderii din domeniul ingineriei, păstrînd totodată sprijinul profesorilor de la Universitatea Tehnică în dezvoltarea proiectelor studenților”, a declarat Larisa-Maria Petrila, vicepreședinte Relații Publice BEST.

Competiția este structurată în trei secțiuni. Prima, intitulată „Show&Tell”, va avea loc vineri și este dedicată studenților care au lucrat la proiecte și care doresc să le prezinte în fața reprezentanților unor companii, a profesorilor și a studenților TUIAȘI.

Secțiunea „Case Study” este dedicată studenților cu aptitudini de management și planificare. La această secțiune, echipe formate din patru studenți au la dispoziție patru ore pentru a veni cu cele mai bune idei și soluții pentru problemele existente în societate.

Secțiunea „Team Design” este bazată tot pe lucrul în echipa și are ca scop crearea unui prototip funcțional, care să îndeplinească anumite cerințe, din materialele neconvetionale puse la dispoziție. Secțiunile „Case Study” și „Team Design” vor avea loc pe 25 noiembrie, la FabLab.

Cîștigătorii concursului vor participa în luna aprilie la faza națională a competiției „EBEC Challenge”, unde se vor confrunta cu echipele cîștigătoare de la fazele locale din București, Brașov, Chișinău și Cluj-Napoca, urmînd ca finaliștii să participe la etapa finală, ce va avea loc în Brno, Cehia.
Competiția se desfășoară în 85 de universități tehnice din 33 de țări europene, urmînd ca la etapa finală să participe peste 100 de studenți.
tu
BEST este o organizaţie apolitică, non-profit, înființată în anul 2000, din iniţiativa unor studenţi ai TUIAȘI.

Sursă foto: www.bestis.ro