Fundația Comunitară Iași (FCI), împreună cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) organizează, pînă pe 23 aprilie, un concurs de proiecte, cu scopul de a reamenaja zonele din Campusul „Tudor Vladimirescu”. Echipa care va avea cea mai bună idee va primi, din partea universității, o recompensă în valoare de 500 de lei.
În competiția denumită „Fondul Antreprenorilor Locali” se pot înscrie atît studenții, cît și profesorii, individual sau în echipe, iar aceștia pot depune mai multe proiecte. Avînd un buget de 10.000 de lei, fiecare echipă va trebui să completeze un formular de înscriere și unul de buget, disponibile pe site-ul www.fundatiacomunitaraiasi.ro, și mai apoi să le trimită pe adresa de e-mail [email protected] În termen de 48 de ore, aceștia vor primi înapoi un e-mail de confirmare.

„Concursul se adresează tuturor studenților, nu doar celor de la TUIAȘI. Spre exemplu, dacă un student de la noi face echipă cu unul de la «Arte» sau «Agronomie» și trimit o idee, aceasta este binevenită. Banii deja sînt alocați, noi doar așteptăm proiectele”, a declarat ing. Bogdan Budeanu, directorul Direcției Servicii Studențești a TUIASI.

Proiectele înscrise vor fi analizate în perioada 24-27 aprilie, de un juriu format din doi reprezentați ai antreprenorilor ieșeni care sprijină FCI, un arhitect, un reprezentant al Primăriei Municipiului Iași, doi reprezentanți ai TUIASI și unul al FCI. Studenții sau profesorii care vor trimite materiale detaliate, însoțite de schițe, desene tehnice și care își propun să utilizeze materiale reciclate vor fi punctați în plus. De asemenea, cei care doresc să participe pot apela, pe toată perioada concursului, la reprezentații FCI pentru a primi mai multe detalii, dar și asistență tehnică.
Cîștigătorul va fi anunțat pe 28 aprilie. Acesta va trebui să-și pună în aplicare proiectul în termen de patru luni, pînă în prima zi a lunii septembrie.

Anul trecut, Universitatea Tehnică a organizat un concurs la care studenți din toată țara au depus proiecte care urmăreau construirea unor noi totemuri în campus. Cîștigători au fost patru studenți de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” a TUIAȘI, al căror proiect a fost pus în aplicare în luna decembrie a anului 2016.

Sursă foto: www.campuscreativ.files.wordpress.com