În perioada 12 – 26 mai 2017, asociațiile studențești pot depune proiecte pentru finanțare la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). Concursul național de proiecte studențești 2017, organizat de MTS, se află la cea de-a X-a ediție, iar bugetul alocat este de 900.000 de lei.

Tema de anul acesta este „Stimularea participării studenților la viața societății” și are patru categorii: Susținerea și dezvoltarea de competențe antreprenoriale la studenți, Dezvoltarea de programe de educație non-formală pentru studenți, Dezvoltarea de activități specifice voluntariatului, educației civice și implicării sociale, Susținerea accesului la cultură, a diversității în cultură și a activităților vocaționale pentru studenți. Se pot înscrie asociațiile și fundațiile care funcționează conform legislațiilor în vigoare, respectiv O.G. nr. 26/2000, Legea nr. 246/2005 și Legea nr. 146/2002, fiecare avînd posibilitatea de a depune cel mult două proiecte, dar nu la aceeași categorie.

„Concursul a început în 2008 și a fost implementat de diferite structuri care coordonau activitatea studenților la nivel ministerial. La început a fost Agenția pentru Sprijinirea Studenților, apoi a fost Autoritatea Națională în domeniul Tineretului, apoi Autoritatea Națională în domeniul Tineretului și Sportului și apoi a devenit Ministerul Tineretului și Sportului. Dar ideea s-a păstrat, s-a alocat anual o sumă de bani pentru acest concurs de proiecte studențești”, a declarat Alex Bîndar, consilier al ministrului Educației.

Perioada de desfășurare a proiectelor este 20 iulie – 11 noiembrie, iar bugetul maxim admis este de 30.000 de lei. Propunerile trebuie depuse pînă pe 26 mai la registratura MTS din București sau trimise prin poștă la MTS. Proiectele vor fi analizate în două etape, din punct de vedere al eligibilității și din punct de vedere tehnic, urmînd ca rezultatele finale să fie afișate pe 6 iulie. Mai multe detalii despre concurs și un ghid de completare pot fi găsite pe siteul ministerului, iar informațiile suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail [email protected].

Sursă foto: digilentinc.com