Facultatea de Contrucții de Mașini și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași desfășoară un program de pregătire la matematică pentru elevii din întreg județul care urmează să susțină examenul de bacalaureat. Programul de pregătire este gratuit, acesta fiind susținut în mod voluntar de lect. univ. dr. Mihai Ispas. Orele de pregătire suplimentară au loc în fiecare sîmbătă, de la ora 9:00, în amfiteatrul TCM 2 al facultății.

Pînă în acest moment au avut loc două ședințe, fiind prezenți peste 50 de elevi de la liceele din Iași, dar și din alte orașe din județ, precum Hîrlău, Tîrgu Frumos sau Podu Iloaiei.

„Ideea a pornit la inițiativa domnului profesor de matematică Mihai Ispas, cu care am discutat să facem niște cursuri de matematică în cadrul facultății, în timpul liber al elevilor și al domnului profesor. Am transmis ideea mai departe, la Inspectoratul Școlar Județean, iar aceștia au diseminat în județ această informație”, a declarat prof. univ. dr. Cătălin Dumitraș, decan al CMMI.

În cadrul întîlnirilor, elevii de liceu pot face atît modele de probleme asemănătoare celor de la examenul de bacalaureat, cît și modele de teste pentru admiterea la facultate, îndiferent de alegerea pe care o vor face.
Programul de pregătire la matematică pentru elevii din clasele a XII-a este organizat pentru prima dată în cadrul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial, reprezentanții acesteia susținînd că este „un real succes”, avînd în vedere că numărul de elevi crește de la o săptămînă la alta.

Sursă foto: www.tuiasi.ro