Maine, 6 noiembrie, studentii si profesorii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) vor purta banderole albe pe brat pentru sustinerea alocarii a 6% din produsul intern brut pentru educatie.

Pe langa purtarea acestor insemne, in locul unor ore de curs ale facultatii vor fi sustinute prezentari despre importanta implicarii studentilor in astfel de actiuni, prin care se cer respectarea legii si finantarea corespunzatoare a educatiei. Prezentarile vor fi sustinute de catre membri ai Ligii Studentilor (LS) de la UAIC.

“Aceasta greva de avertisment este necesara inaintea protestelor pentru educatie care vor avea loc pe 13 noiembrie in toata tara. In astfel de situatii cel mai bine e sa o iei treptat. In ceea ce priveste prezentarile, ne axam indeosebi pe facultati unde suntem mai bine reprezentati: la Facultatea de Litere, de Istorie si de Drept. Contam si pe sustinerea profesorilor”, a precizat Silvian-Emanuel Man, presedintele LS.

Se asteapta ca joi, in toate centrele universitare de tara, sa aiba loc astfel de proteste. Greva face parte din proiectul „6 pentru educatie”, initiat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania. Aceasta va fi urmata de o greva, la nivel national, la care vor participa sindicate, studenti, elevi, dar si cadre didactice.