Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași a găzduit sâmbătă, 21 martie a.c, începînd cu ora 18.30, proiectul cultural din Districtul Rotaractian 2241 – Rotarart 4X4. Evenimentul se află la cea de-a IV-a și ultima ediție a proiectului național Rotarart 4×4 organizată în Iași.

Pe scena Bibliotecii Centrale Universitare au fost prezentate momente artistice de literatură, teatru, arte vizuale și muzică de către tineri pasionați de frumos. Artiștii au fost selectați în cadrul unei serii de patru evenimente care au avut loc în Iași, Cluj, București și Timișoara în cele patru anotimpuri ale anului. Participanții au fost aleși de către un juriu format din profesori de specialitate, în urma CV-urilor și a portofoliilor cu creațiile proprii trimise la adresa clubului Rotararct Iași Curtea Domnească.

Seara a fost deschisă cu un moment muzical susținut de Ada Vizman, studentă la Facultatea de Muzică din Cadrul Universității de Vest din Timișoara în anul al III-lea, secția pian, care a interpretat „Sonata nr. 1 pentru contrabas și pian în La Major” împreună cu Zsolt Szamtarto. Mihaela Oprea, masterandă a Facultății de Litere din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, a recitat poezii din creație proprie („O nouă poveste”, „Paradox”, „Apus târziu”, „Aripi deschise”, „O melodie”).

Arta teatrală a fost prezentată de Tatiana Grigore, masterandă a Facultății de Teatru din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, care a jucat piesa de teatru „La un pop’ a fost un cîine” (scenariu Tatiana Grigore).

Alex Condrache, doctorand la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadru Universității de Vest din Timișoara, a citit spectatorilor din proza proprie lucrarea „Orbul”.

Adelina Boroș, masterandă a Facultății de Design din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, a relatat despre expoziția care va avea loc în 2015, în care își va prezenta propriile creații.

Spectatorii au fost delectați cu muzică clasică, precum Fantezia „Carmen” de Franz Waxman, interpretată la vioară de Adriana Gabrian, eleva clasei a XI-a la Colegiul Naționa de Arte „Dinu Lipatti” din București.

În încheiere, președintele Rotaract Curtea Domnească Mihai Andrei Filip a adus mulțumiri organizatorilor și sponsorilor evenimentului, spunînd că „simbioza artelor au creat clipe de revelație, pentru că participanții din această seară au avut o prestație scenică excepțională”.

„Proiectul are ca scop principal dezvoltarea tinerilor artiști cu potențial ridicat și promovarea talentului prin îmbinarea unor spații artistice diferite. Evenimentul a fost inițiat de colegii noștri din Rotaract Cluj-Napoca și are un traseu itinerar de la un oraș la altul în decursul unui an. Aceasta a fost ultima ediție în cadrul Rotarart 4×4, care a avut loc la Iași și ne bucurăm de un succes remarcabil. Am fost bursier Rotarart 4×4 în anul 2014, acum sunt manager al acestui proiect. Mi-a depășit așteptările. A avut loc un eveniment foarte frumos, iar pe scenă au evoluat tineri talentați, pasionați de arte frumoase”, a declarat Dragoș Andrei Cantea, organizatorul evenimentului.

Tinerii selectați vor beneficia de sprijin pentru continuarea studiilor în specialitate, dezvoltare profesională și debut în carierea artistică.

Evenimentul a fost realizat de Clubul Rotaract Iași Curtea Domnească, cu susținerea Cluburilor Interact și Rotary Iași Curtea Domnească.