Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Iași organizează, în perioada 3-6 noiembrie, o serie de evenimente pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la înființare. Festivitatea oficială de deschidere va avea loc vineri, 3 noiembrie la ora 10.00 și va fi urmată de inaugurarea Sălii „Aurel Luca”, în memoria regizorului care a fost fondatorul și coordonatorul Teatrului „Ludic”.

Tot vineri, în intervalul orar 17.00-19.00, CCS își va deschide porțile către public, angajații din cadrul Departamentului Cultural urmînd să le prezinte vizitatorilor sălile și să le vorbească despre activitățile ce se desfășoară în instituție. Ziua se va incheia cu un concert aniversar susținut de Filarmonica Moldova Iași.

„Aniversarea celor 60 de ani de la înființarea Casei de Cultură a Studenților este un moment extrem de important pentru noi. Evenimentul va reuși să aducă în interiorul instituției noastre fostele glorii și totodată actualele talente. Suntem foarte onorați, deoarece vom primi vizita secretarului general de stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Gabriela Podașcă, dar și a administrației publice locale, care a fost și este un partener de nădejde al Casei de Cultură”, a declarat Bogdan Teodor Crucianu, directorul CCS Iași.

Seria evenimentelor aniversare va continua sîmbătă, 4 noiembrie, de la ora 17.00, cu Gala „CCS 60”, în cadrul căreia toate trupele Casei de Cultură vor susține spectacole. Tot sîmbătă va avea loc și o întrunire a tuturor directorilor celor 14 case de cultură din țară, în cadrul căreia se vor discuta problemele cu care se confruntă aceste instituții.

Duminică, 5 noiembrie, vor concerta trupa Fără Zahăr, Vama Veche, Walter Ghicolescu, Cosmin Vaman, dar și Alexandra Andrei. Seara, la Cafeneau Piața Unirii va fi organizată o petrecere studențească. De asemenea, atît sîmbătă, cît și duminică, vor fi proiectate pe clădire jocuri de lumini și lasere, iar în ultima zi Ansamblul „Doina Carpaţilor” va susține un spectacol folcloric.

Casa de Cultură a Studenților a fost înființată în anul 1957, iar în actualul sediu funcționează din 1962. Aici s-au înființat numeroase formaţii artistice de prestigiu: „Doina Carpaţilor”, Teatrul “Ludic”, Cenaclul de literatură „SF. Quasar”, formaţiile de muzică „Roşu şi Negru”, „Meteor”, Flacăra „Folk 73”, Cenaclul de muzică, poezie şi umor „Moldavia”, Grupul „Divertis”.

Sursă foto: www.ccsiasi.ro