În perioada 23 ianuarie – 23 februarie 2017, Muzeul Unirii din Iași găzduiește expoziția de artă textilă intitulată „Ecouri din trecut”, realizată de prof. univ. dr. Miruna Hașegan de la Universitatea Națională de Artă „George Enescu”. Vernisajul expoziției are loc luni, 23 ianuarie 2017, începînd cu ora 15.00.

„Această expoziție reunește lucrări realizate pe parcursul a 17 ani, ca expresie a preocupărilor mele de profesor universitar ce predă Istoria costumului și a textilelor la UNAGE. Sînt interpretări în spirit contemporan ale unor teme istorice, evocarea fiind discretă, nostalgică, deloc agresivă, cu accent pe evidențierea valorilor plastice din acele vremuri, reactualizate în conformitate cu sensibilitatea actuală”, a declarat Miruna Hașegan.

Realizatoarea expoziției spune că istoria, folclorul și ortodoxia constituie pilonii de bază ai identității noastre naționale și surse inepuizabile de informație, ce rezonează profund cu publicul, facilitînd astfel și o mai bună înțelegere a formulelor moderne de exprimare plastică.

Expoziția este patronată de Muzeul Unirii, de UNAGE și de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Miruna Hașegan este prof. univ. dr. la UNAGE, secția Arte Textile; este Doctor în Filosofie, specialitatea Estetică, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Iași și membru ETN (European Network Textiles).

Sursă foto: Facebook Miruna Hașegan