Asociația Studenților Psihologi și Pedagogi (ASPP) din Iași organizează miercuri, 22 noiembrie, între orele 20.00 -22.00, în sala „Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenților (CCS) din Iași, evenimentul „Psihologia sub lupă”. Invitatul acestei ediții este psihologul clinician – criminolog Alin Leș. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

„Psihologia are o imagine slab conturată ca profesie, fiind înțesată de mituri; astfel, credibilitatea ei scade, iar temele pe care le abordăm prezintă publicului larg realitatea fenomenelor psihologice generale și de interes. În final, ne dorim o schimbare de mentalitate – să arătăm că perspectiva pe care o oferă serialele de profil sau miturile nu este conformă cu realitatea științifică”, a declarat Ștefan Basil Robu, președintele ASPP.

Alin Leș este specializat în psihologie clinică, judiciară și în criminologie. În prezent, el predă Psihopatologie, psiho-criminologie și evaluarea comportamentului simulat la Facultatea de Psihologie a Universității din București.

Prima ediție a proiectului „Psihologia sub lupă” a avut loc în noiembrie 2013, din dorința ASPP de a scoate în evidență sfera științifică a psihologiei.
Asociația Studenților Psihologi și Pedagogi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a fost înființată în urmă cu 13 ani. Activitățile și proiectele desfășurate în parteneriat cu Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) au ca obiectiv principal dezvoltarea personală și profesională a studenților.
„Psihologia sub lupă” este unul dintre proiectele de anvergură, care aduce în atenția publicului cele mai controversate și complicate teme de natură psihologică. Din luna aprilie a anului următor acest proiect nu va mai fi unul independent, ci va funcționa, potrivit reprezentanților ASSP, în cadrul unor manifestări mai complexe.

Sursă foto:www.ccsiasi.ro