Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”din Iaşi organizează, în perioada 9-10 noiembrie, prima ediţie a Tîrgului Internaţional de Cariere în Inginerie- TICI-TUIASI, care va avea loc în holul Faculţăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu”.

Tîrgul se va desfăşura pe parcursul a două zile, timp în care organizatorii , reprezentanți ai Universității Tehnice, ai Prorectoratului pentru Relaţia cu Studenţii, ai Fundaţiei Universitare „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi ai Direcţiei de Servicii Studenţeşti, alături de voluntari ai Centrului de consiliere, orientare în carieră şi incluziune socială al TUIASI, vor ghida studenţii, fie ei în anul I, ultimul an de master sau absolvenţi ai celor 11 facultăţi din cadrul Universităţii Tehnice. Aceștia vor putea vizita standurile de prezentare a peste 30 de firme de top din România şi din străinătate.

„Primul tîrg internaţional al Universităţii Tehnice are drept scop corelarea nevoilor companiilor din ţară şi din străinătate, cu abilităţile şi competenţele dobîndite de studenţii formaţi de universitate. De aceea, pe durata evenimentului va putea fi folosită o aplicaţie prin care tinerii îşi pot face un „CV la minut”, cu fotografie, pentru a fi prezentat firmelor”, a declarat lector univ. dr. ing. Tudor Stanciu, directorul Centrului de Consiliere TUIASI.

Vineri, în ultima zi a tîrgului, va avea loc un panel de discuţii cu tema „Cele patru lumi ale viitorului şi noile competenţe din domeniul tehnic în 2030”. Acesta se va desfăşura în intervalul 13.00-14.00, în sala CH III, la etajul I al aceluiaşi corp. La discuții vor participa reprezentanţi ai companiilor prezente la tîrg, dar şi profesori şi cercetători ai universităţii.

Tîrgul este organizat în baza Proiectului Excelenţă în Profesie şi Viaţă (Excel TUIASI). Astfel de tîrguri au mai fost organizate de către studenţi ai universităţii, însă acesta este primul organizat exclusiv de către universitate.

Sursă foto: www.tuiasi.ro