(GENERAL, 12.00) ARTE ANIVERSARE – MIRCEA DAN RADUCANU / Profesorul Mircea Dan Raducanu, sarbatorit in cadrul ciclului aniversar “Omagiu profesorilor nostri”.

(CUZANET, Iasi, 5 martie) – Maine, 6 martie a.c., de la ora 11.00, in Studioul de Muzica de Camera, al Universitatii de Arte "George Enescu”(UAGE) va avea loc inaugurarea ciclului “Omagiu Profesorilor Nostri”, unde va fi sarbatorit fostul decan al Facultatii de Interpretare Muzicala, pensioant cu cativa ani in urma: Mircea Dan Raducanu, prima dintre persoanele care vor fi aniversate. "Este un ciclu de intalniri care omagiaza profesorii care au fost la noi la universitate. Evenimentul este organizat cu prilejul implinirii a 150 de ani de la infiintarea universitatii noastre. Si in acest ciclu vor fi aniversati mai multi profesori care sunt acum pensionati si care au avut un cuvant de spus in universitatea noastra. Va fi prezentata activitatea lor si le se vor oferi distinctii. Mircea Dan Raducanu este primul din acest ciclu. Vor mai urma pe tot parcursul anului", a precizat Florin Luchian, secretar artistic si de cercetare la UAGE.
Invitatii speciali la acest eveniment sunt Alex Vasiliu si asist. univ. dr. si Cristina Raducanu, cadru didactic la Catedra de pian a Facultatii de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru. Ei ii vor prezenta portretul academic.

Evenimentul se incadreaza in ciclul de manifestari "150 de ani de invatamant artistic iesean” siva fi prezentat conf.univ.dr. Ani Bernidan. / Catalina Caragea