Pe 8 şi 9 aprilie se va desfășura, la Iași, cea de-a doua ediție a „Zilelor Jurnalismului Local”, organizată de Asociaţia Studenţilor Jurnalişti (ASJ) de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Evenimentul va avea loc în Sala „Ferdinand” a universităţii.

Sîmbătă, 8 aprilie, doritorii sînt aşteptaţi, începînd cu ora 10.00, la o serie de workshopuri şi de discuţii cu membrii asociaţiei, dar şi cu membrii grupului „Kooperativa 2.0”. Cei din urmă vor prezenta demersul creării unui blog, argumentele pro şi contra deţinerii unui blog, dar le vor vorbi participanților şi despre relaţia dintre jurnalişti şi bloggeri. Spre finalul zilei vor fi proiectate filme cu subiecte din sfera jurnalismului.

Duminică, 9 aprilie, de la ora 12.00, va avea loc dezbaterea cu tema „Presa pe hîrtie şi Presa pe internet”, la care vor participa conf. univ. dr. Florea Ioncioaia, cadru didactic la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării, lect. univ. dr. Alexandru Lăzescu, redactor-șef „Revista 22” și Robert Ferenț, redactor-şef ziarul „Evenimentul”, precum și alţi jurnalişti și profesori din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

„Ediția pilot de anul trecut a fost un succes și am considerat că ne-am atins scopul, astfel că am hotărît să continuăm exact pe același făgaș. Alături de invitații noștri din mediul universitar și din mass-media, dorim să oferim un diagnostic: vor supraviețui, în continuare, atît presa pe hîrtie cît și presa din online? La dezbatere sînt invitați să participe toți studenții interesați de comunicare și jurnalism, profesori și jurnaliști ieșeni”, a declarat Nicoleta Felea, vicepreședintele ASJ.

Prima ediţie a evenimentului a avut ca temă „Presa locală astăzi, dezbătută în mediul academic” şi a avut invitaţi precum Raluca Daria Diaconiuc, jurnalist Radio Iaşi, George Pleşu, proiect manager AltIaşi sau prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel, cadru didactic la Departamentul de Românistică, Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul UAIC.

Asociația Studenților Jurnaliști este o organizație non-guvernamentală care susține studenții de la Jurnalism din cadrul UAIC, promovînd activități specifice domeniului de studiu.