La Casa de Cultură a Studenților (CCS) Iași se va desfășura sîmbătă, 8 aprilie, Tîrgul de Joburi pentru Personalul Medical, organizat de „Cariere în Alb”. Locurile de muncă oferite sînt disponibile atît pentru infirmieri, asistenți medicali și absolvenți de Medicină, cît și pentru fizioterapeuți, medici rezidenți, medici dentiști, medici de familie și medici specializați în diferite ramuri ale Medicinei.

La tîrg vor fi prezente companii din România, dar și din străinătate, iar participanții pot interacționa cu recrutorii începînd cu ora 10.00, avînd posibilitatea de a se angaja pe loc, în anumite cazuri.

„Cea mai mare căutare, în acest moment, este pentru țări precum Germania, Marea Britanie; adică, personalul medical din România, este foarte dorit în aceste țări. Ceea ce ne dorim este să-i ajutăm să-și găsească un loc de muncă, fie în România, fie în străinătate”, a declarat Oana Alexa, specialist în Marketing la „Cariere în Alb”.

Lista țărilor din Europa pentru care se caută personal medical din România este completată de Franța, Irlanda, Belgia, Suedia, Norvegia, Olanda, Danemarca, Elveția și Austria. Printre unitățile spitalicești din România care și-au anunțat prezența la Tîrgul de Joburi pentru Personalul Medical din Iași, se numără Spitalul Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți și Rețeaua privată de sănătate „Regina Maria”.
În cadrul tîrgului vor fi puse la dispoziție peste 350 de locuri de muncă, în cele mai multe cazuri pe o perioadă nedeterminată.

În ceea ce privește condițiile pe care candidații trebuie să le îndeplinească, angajatorii cer experiență în domeniu, dar și cunoașterea limbii engleze, la nivel de bază. Unii angajatori oferă însă și cursuri de limbi străine, astfel încît angajații să se adapteze mai repede în țările respective. Avantajul participării candidaților la acest tîrg de joburi este că există posibilitatea angajării pe loc.

„Un salariu, pentru un medic specialist, în străinătate poate ajunge pînă la 13.000 de euro, iar pentru medicii rezidenți salariile pot să ajungă pînă la 3.000-3.500 de euro. Deci, practic, salariile cele mai mari sînt pentru medicii specialiști. Salariile diferă în funcție de specializare, experiență, pentru că, dacă vorbim de un medic specialist cu o experiență de peste 20 de ani și cu un portofoliu foarte mare, atunci și salariul este mult mai ridicat față de un medic specialist aflat la început de drum”, a mai explicat Oana Alexa, specialist în Marketing la „Cariere în Alb”.

„Cariere în Alb” organizează Tîrgul de Joburi pentru Personalul Medical de două ori pe an, respectiv în primăvară și în toamnă, atît în România, cît și în alte țări din Europa. La ediția anterioară a tîrgului de la Iași au participat 350 de persoane. În acest an, ediția de primăvară se desfășoară între 11 martie și 21 mai, intrarea la tîrg fiind liberă.

În luna martie, Tîrgul de Joburi pentru Personalul Medical s-a desfășurat în orașele Porto, Lisabona, Roma, Milano și Zagreb. Luna aceasta, tîrgul are loc în orașe din România (Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, București, Craiova), iar luna viitoare echipa de la „Cariere în Alb” va fi prezentă în Budapesta, Sofia, Varna, Atena și Salonic.

Sursă foto: www.facebook.com/careersinwhite.medicaljobfair