Asociaţia „Societatea pentru Psihologie”, din care fac parte studenți ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), organizează de luni pînă miercuri un workshop dedicat dezvoltării personale intitulat „Braining Days”. Acesta va avea loc la Librăria Cărtureşti, Pallas Mall. Evenimentul va începe în fiecare dintre cele trei zile anunţate la ora 18.00, iar doritorii pot participa numai dacă au rezervare, biletul costînd 10 lei.

Aflat la a VIII-a ediţie, proiectul este coordonat anul acesta de către studenta Alina Ionela Pîrciu. „Prin acest proiect îmi propun să fac accesibilă psihologia pentru toată lumea venind cu subiecte diverse, de interes general, nu doar pentru studenţii de la psihologie. Ca echipă ne dorim să schimbăm percepţia oamenilor despre psihologie”, a declarat coordonatorul evenimentului.

Workshopul va îmbina elemente ce ţin despre vorbitul în fața unui public, psihoterapie şi teatru timp de trei seri. Astfel, luni tema va fi „Învingerea temei de a vorbi în public” şi este intitulată „Secretele vorbitului în public”. Ea va fi susţinută de Constantin Isăchioaea, vicepreşedinte al educaţiei în cadrul Toastmasters Iaşi.

Acesta a scris pe pagina de Facebook a evenimentului că „într-o societate în care tehnologia devine din ce în ce mai complexă, comunicarea rămîne principalul mijloc de interacțiune”, anunţînd în continuare şi unele dintre subiectele pe care le va aborda: transmiterea unui mesaj într-un mod eficient şi gestionarea evenimentelor.

A doua seară a manifestării are ca subiect de discuţie „Controlarea furiei”, iar ca invitat pe psihoterapeutul Elena Cazacu. „Sînt fascinată de capacitatea unei persoane de a se schimba şi, mai ales, de a transforma experienţa lui într-o poveste care să îi placă şi să i se potrivească. Lucrez mult cu copii şi tineri şi fiecare activitate pe care o organizez este plină de poveşti şi spirit ludic. Atelierul despre emoţii şi gestionarea furiei va deveni, după două ore de exerciţii interactive, un spaţiu de creat poveşti şi de descoperire a uneia dintre cele mai puternice emoţii umane: Furia”, a declarat Elena Cazacu.

În ultima seară, Tatiana Grigore, profesor de teatru şi dicţie, va vorbi despre importanţa femeii şi a răspunsului negativ dat de aceasta aducînd în discuţie idei precum: neglijenţa, compromisul, obligaţia şi hărţuirea.

Martha Condurache, coordonatorul ediţiei trecute, a spus despre acest eveniment este proiectul ei de suflet. „E definiţia a ceea ce eu consider că înseamnă voluntariatul: implicare, pasiune, energie şi, în final, bucuria de a şti că ai fost de ajutor altora. Obiectivul principal al acestui proiect este de a aduce împreună oameni care vor să cunoască, să descopere, să crească şi să se bucure. Îmi place să cred că acest obiectiv este îndeplinit prin fiecare ediţie a proiectului.”

Asociaţia „Societatea pentru Psihologie” este asociaţia studenţilor şi absolvenţilor Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UAIC.

Sursă foto: Asociația „Societatea pentru Psihologie”