Asociația Studenților la Drept (ASD) de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează marți, 28 noiembrie, începînd cu ora 18.00, o seară de film de scurt metraj. Evenimentul, aflat la a patra ediție, va avea loc la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din parcul Copou. Filmele vizionate vor fi din categorii precum dramă, comedie, animaţie și acţiune.

„Seara lungă a filmelor scurte”, cum se intitulează proiectul, va dura aproximativ trei ore, cu tot cu pauze și timpul alocat discuțiilor de început și final. „Pe durata a celor 90 de minute de filme de scurt metraj cei prezenți vor putea urmări atît scurtmetraje românești, cît și animații, dar și o a treia categorie cu scurtmetraje mixte. Totodată, evenimentul nu se adresează doar studenţilor, ci tuturor persoanelor care găsesc în filme un mod plăcut de a petrece timpul liber şi din care au de învăţat lecţii importante”, a declarat Sorina Henea, coordonatorul proiectului.

Accesul este liber, publicul avînd ocazia să urmărească producții precum: „Calea Dunarii”, „Cu lapte, fără zahăr”, „Destiny”, „Bețisoare rock ‘n’ roll”, „Lifted”, „Țigara de după”, „În familie”, „Strung love”.

Proiectul „Seara lungă a filmelor scurte” aparține Departamentului Dezvoltare din cadrul ASD Iași, prima ediție avînd loc în mai 2016 la casa Pogor.

Sursă foto: curierul-iasi.ro