Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII) a invitat asociațiile studențești din Iași să participe la prima competiție de gaming, ONG Battleground, care a avut loc în intervalul 18-19 octombrie a.c. în sala G1-G3 cartierul Podu Roș. În cadrul acestui concurs, studenții s-au întrecut în următoarele jocuri pe calculator: League of Legends, Dota 2 și Counter Strike 1.6.

Echipele participante au fost alcătuite din cîte cinci membri. Pentru înscriere a fost necesară achitarea unei taxe de 40 de lei de echipă.

„Un membru ASII a avut ideea să facă o competiție de jocuri pe calculator între asociații. S-au contactat mai multe ong-uri de studenți și au avut loc jocurile respective. Fiind ceva nou, sper să-l organizăm și anul viitor”, a declarat Radu Iordăchioaia, student în anul al III-lea la Facultatea de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, coordonator departament IT în cadrul ASII.

Fiecare asociație a putut participa cu cîte o singură echipă pentru fiecare joc. Pentru Dota 2 și League of Legends s-au putut înscrie maximum opt echipe, iar pentru Counter Strike maximum 16. Din acest motiv au avut prioritate asociațiile care au achitat primele taxa de înscriere.

Competiția s-a desfășurat sîmbătă, de la ora 9, primele fiind jocurile Dota 2 și League of Legends, și a durat pînă la ora 20.45, cînd a avut loc premierea. Duminică s-a jucat Counter Strike 1.6 în intervalul 09.00 – 18.00 și s-a încheiat de asemenea cu o premiere.

Sursa foto: www.gamer.al