Al doilea concert-lecție din cadrul proiectului cultural-educativ „Universul sonor al cvartetului de coarde” va avea loc sîmbătă, 19 noiembrie, începînd cu ora 12.30, în sala Henri Coandă a Palatului Culturii Iași.

Proiectul este iniţiat şi coordonat de prof. Daniela Mihaela Ciocoiu, absolventă a secţiei de Canto – Interpretare Muzicală la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iași (UNAGE), în prezent profesor de canto la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”. Invitatul acestui concert este Filip Papa, violoncelist şi membru fondator al Cvartetului de coarde „Ad Libitum” al Filarmonicii „Moldova” Iaşi, un ansamblu cu experienţă artistică de peste două decenii și jumătate, fondat în anul 1988 la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi.
„Concertul-lecţie de sîmbăta aceasta va dura aproximativ o oră. Aceste concerte îşi propun să educe publicul, copiii, pentru a le face cunoscute instrumentele şi pentru a-i introduce în lumea frumoasă a operei. La primul concert-lecţie, cel de pe 31 octombrie, intitulat «Călătorie în lumea operei», sala a fost aproape plină, aproximativ 200 de persoane, şi au venit tineri interpreţi, au fost prezentate vocile de operă şi instrumentele”, a declarat prof. Daniela Mihaela Ciocoiu.

Proiectele clasei de canto a prof. Daniela Mihaela Ciocoiu au cucerit importante premii naționale și internaționale. A realizat spectacole de operă pentru copii, precum „Povestea micului Pan” de Laurenţiu Profeta (2014), „Capra cu trei iezi” de Alexandru Zirra (2015), „Spiriduşul artist” de Diana Cotoman (2015), reunind pe aceeași scenă elevi de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, studenți ai UNAGE și soliști de la Opera Națională Română Iași și Filarmonica „Moldova”. „Concertele-lecţie au un rol important în dezvoltarea armonioasă a copiilor, influenţînd conturarea personalităţii, formarea şi cultivarea gustului pentru frumos şi, nu în ultimul rînd, facilitînd intrarea în contact cu procesul de creaţie”, a spus prof. Daniela Mihaela Ciocoiu, coordonatoarea acestui proiect.

Intrarea la eveniment este 10 lei, iar biletele pot fi achiziţionate de la Palatul Culturii între orele 10.00 – 16.00. Proiectul este organizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași. Următorul concert-lecţie va avea loc în luna decembrie, înaintea sărbătorii de Moş Nicolae.

Sursă foto: romani-buni.info