Alianța formată din Liga Studenților USAMV Iași, Asociația Studenților Veterinari (ASVI), Liga Studenților de la Istorie (de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași), alături de Casa de Cultură a Studenților Iași (CCS) organizează, luni, 10 aprilie, începînd cu ora 19.00, un concurs de talente în cadrul Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”. Acesta va avea loc în sala „Gaudeamus” a CCS.

Spectacolul va fi susținut de studenți care vor prezenta diferite numere artistice, întrecîndu-se pentru locurile din marea finală. Vor fi 12 momente pe scenă, printre care se vor regăsi numere de teatru, belly dance, muzică, dans (tango, salsa) și momente speciale de talent. De asemenea, Ansamblul „Mugurelul” al USAMV va prezenta o suită de dansuri populare.
Momentele artistice vor fi analizate, iar mai apoi departajate de către un juriu format din reprezentanți ai CCS. Cîștigătorii ediției vor intra în marea finală denumită „Gala Gaudeamus”.

„Nu am impus vreo barieră referitor la numerele artistice. Suntem curioși ce spectacol va ieși, deoarece concurenții s-au pregătit intens”, a declarat Gabriela Cârțan, președintele Ligii studențești USAMV.

Festivalul de Artă și Creație Studențească „Gaudeamus” este un concurs între asociațiile studențești din Iași, care implică promovarea potențialului artistic al tinerilor ieșeni, prin implicarea acestora în crearea de momente artistice de diferite categorii. La festival participă asociații și grupuri de asociații de la toate universitățile din Iași. Cîștigătorii fiecărui spectacol vor intra în marea finală care se va disputa în luna mai.

Sursă foto: www.ccsiasi.ro