Liga Studenților de la Geografie și Geologie (L.S.G.G), în colaborare cu Facultatea de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași și cu Inspectoratul Școlar Județean organizează concursul „GEOmondIS”, dedicat elevilor de liceu. Concursul va avea loc pe 8 aprilie, în amfiteatrul B8 din corpul B al UAIC, începînd cu ora 9.00.

Concursul se va desfășura pe două etape. Prima etapă, regională, va avea loc pe data de 8 aprilie 2017, iar etapa a doua, cea națională, se va desfășura în perioada 6-7 mai. În concurs, echipele vor fi formate din cîte patru persoane.
Etapa regională se va desfășura pe parcursul unei zile, în care elevii vor susține o probă scrisă, una orală și o probă practică, prin intermediul cărora le vor fi testate cunoștințele din sfera geografiei dobîndite în anii de liceu.
Echipele vor fi jurizate de cadre didactice și de echipa de olimpici a Facultății de Geografie și Geologie, iar primele două echipe clasate vor merge în etapa națională.

„Prin acest concurs de geografie dorim să le oferim elevilor o experiență mai complexă, în care ei pot lua parte la diverse activități și jocuri. Și în anii trecuți am avut diverse probe interactive, cum ar fi, proba multimedia, Quiz Party, GEOmiliardar, iar prin acest proiect vrem să îi familiarizăm cu mediul academic, cu voluntariatul și, mai precis, vrem să le aratăm ce înseamnă un geograf sau un geolog”, a declarat Lavinia Ștefana-Năstasă, coordonatorul proiectului.

La final, cele mai bune echipe și lucrări vor fi premiate cu rechizite, cărți, vouchere, iar membrii echipei cîștigătoare vor beneficia de cîte un loc la buget în anul I de studiu.

Concursul se va organiza şi în alte trei centre universitare: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, acolo unde există filiale ale asociaţiilor studenţeşti de geografie și parteneri L.S.G.G din țară.

Liga Studenților de la Geografie și Geologie a fost înființată acum 11 ani și este o asociaţie studenţească non-guvernamentală ce are ca scop susţinerea şi promovarea intereselor socio-profesionale ale studenţilor din Facultatea de Geografie şi Geologie Iaşi, sprijinirea activităţii de modernizare a învăţământului geografic ieşean, precum şi consolidarea relaţiilor cu mediile universitare şi de cercetare ştiinţifică din ţară şi străinătate.

Sursă foto:www.facebook.com/Geomondis2014Iasi