Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), prin Fundația ALTIUS Academy, organizează în perioada 24 – 26 noiembrie 2017 Festivalul Internațional al Tinereții, Științei și Sportului (FITSPORT).

Proiectul se adresează cetățenilor județului Iași, studenților, masteranzilor, doctoranzilor de la facultățile de profil din țară și de la centrele universitare interne sau transfrontaliere. Participanții vor lua parte la o gamă variată de activități științifice, activități sportive, activități stradale interactive și activități de socializare. Evenimentele vor fi moderate de profesori universitari din România, dar și din Ucraina, Italia și Republica Moldova.

„Printre cei peste 400 de cetățeni care vor lua parte la acțiunile proiectului se numără și persoanele aflate în detenție, persoanele sedentare și persoanele cu dizabilități, în vederea integrării sociale”, a explicat conf. univ. dr. Beatrice Abalașei, managerul proiectului.

În prima zi a festivalului va fi organizat simpozionul științific „Strategii privind stimularea participării conștiente și active a populației la activitățile sportive de loisir”. În cadrul evenimentului vor fi prezentate lucrările științifice ale tinerilor voluntari, ale studenților și ale cercetătorilor, profesorilor și specialiștilor din domeniu. În a doua zi de festival va avea loc campionatul de fotbal mixt (terenul Facultății de Educație Fizică și Sport), „Crosul Tinereții” (bulevardul Ștefan cel Mare) și flash-mob-ul „Tinerețe prin mișcare” (centrul orașului Iași). În ziua a treia studenții interesați vor putea vizita cele mai importante obiective culturale ale orașului Iași. Evenimentul se va încheia cu premierea participanților la dezbaterile științifice și la întrecerile sportive.

Organizatorii proiectului își propun să aducă împreună studenți, tineri cercetători și sportivi care vor avea oportunitatea de a interacționa cu personalități din domeniul științei sportului și educației fizice, de a colabora pentru elaborarea unor proiecte comune și de a promova, în comunitatea locală, modele de bune practici pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Programul complet se găsește pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sursă foto: ljmu.ac.uk