Liga Studenților de la Istorie (LSI) de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează luni, 15 decembrie, Gala Voluntarului. Începînd cu ora 17, în Casa Catargi, corp H, sala H1, sînt așteptați să ia parte la eveniment studenți, profesori și asociații studențești. Prin această manifestare, cei din ligă doresc să încurajeze voluntariatul în rîndul studenților.

„Anul acesta se organizează a doua ediție a acestui eveniment. Noi ne propunem ca proiectul să aibă loc în fiecare an, deoarece prin intermediul acestuia arătăm recunoștință pentru membrii care au contribuit la activitățile ligii și care au promovat valorile voluntariatului în decursul anului universitar”, a declarat Alexandra Nechifor, secretar general LSI.

Aceștia vor acorda Premiul pentru „Cel mai activ voluntar LSI, an universitar 2013 – 2014”, Premiul pentru „Cel mai student profesor”, Premiul pentru „Facultatea de Istorie”, Premiul pentru o asociație parteneră cu care liga a colaborat foarte bine.

Premiile vor consta în diplome plus adeverințe, prin care se justifică desfășurarea activității de voluntariat.
Printre invitați se vor număra atît reprezentanții Uniunii Studenților din România și ai diferitelor asociații studențești, dar și profesori de la Facultatea de Istorie. Aceștia din urmă vor ține o conferință despre „Viața studenților din perioada comunistă”, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la revoluție.

Gala Voluntarului se va încheia cu un Quiz – concurs de cultură generală, logică și teme istorice, scopul fiind de a promova importanța culturii în rîndul tinerilor. „La propunerea unui organizator din cadrul echipei Quiz Iași, Liga Studenților de la Istorie a decis organizarea unui concurs de cultură generală și logică. Acesta va avea loc luni, imediat după Gala Voluntarului, în Soho Pub, începînd cu ora 20:00. Fondurile strînse din donațiile echipelor participante, de maxim șase persoane, vor fi folosite pentru tipărirea unor reviste ale studenților Facultății de Istorie. Soho Pub a oferit echipei cîștigătoare un voucher în valoare de 100 RON. Una dintre revistele ce vor fi publicate va conține informații generale (știri, interviuri cu personalități ale culturii ieșene, prezentări ale unor muzee etc.) și va apărea o dată la două luni. Cealaltă va fi o revistă istorică științifică anuală”, adaugă Elena Brîndușa Manea, Coordonator Departament de Promovare LSI.

Înființată în 2009, Liga Studenților de la Istorie susține și reprezintă interesele și drepturile studenților în raport cu actorii din mediul academic local și național, dar și în raport cu structurile sindicale naționale, mediul privat și autoritățile locale sub aspect educational, social, economic și cultural.

Sursa foto: imparte.ro