De pe 5 octombrie pana la sfarsitul lunii mai a anului urmator, studentii Politehnicii iesene pot lua cursuri gratuite de tango care debuteaza in interiorul festivalul Studentiada. Participantii vor fi instruiti de catre profesorii scolii de dans Tango Feliz. Primul curs va avea loc sambata, ora 15.00, in Studioul Tango Feliz, in Facultatea de Chimie TUIASI, la etajul patru.

„Participantii nu trebuie sa se inscrie in prealabil, fiind un curs optional. Ne-am propus prin cursuri sa stimulam studentii la miscare. Dupa un studiu de caz facut la peste 2.500 de studenti, s-a ajuns la concluzia ca nu merg la orele de sport mai mult de 70% din studenti”, precizeaza Iulia Gordan, coordonator al proiectului si profesor de dans la scoala Tango Feliz. Acest cursuri sunt deschise tuturor studentilor, dar si profesorilor si se vor desfasura de doua ori pe luna. „Promovam tangoul pentru ca stimuleaza creativitatea, atentia, da eleganta, maturizeaza si inlesneste socializarea”, adauga Iulia Gordan.

Proiectul se desfasoara in cinci orase din Romania (Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Constanta) si este un parteneriat intre Uniunea Europeana, Ambasada Republicii Argentina la Bucuresti, Universitatile locale si Primaria Iasi. Incepand de saptamana viitoare, cursurile vor fi disponibile si pentru studentii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.