Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ) și Artis organizează în perioada 10 – 14 mai 2017, la Iași, Festivalul „Serile Filmului Românesc” (SFR), eveniment ajuns la a VIII-a ediție. Anul acesta, festivalul îi este dedicat regizorului Cristian Mungiu.

Cele peste 50 de proiecții, printre care se numără și „Afacerea Est”, „Câini”, „Două lozuri”, „Bacalaureat” și „6,9 pe scara Richter”, vor fi proiectate la Casa de Cultură a Studenților, Ateneul din Iași, Teatrul Luceafărul, Teatru FIX, Palas Mall și Cafeneaua Piața Unirii. Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul festivalului.

Selecția de filme și invitați a fost făcută de către Cristian Mungiu și Irina Margareta Nistor. „Anul acesta este un parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și drepturile de autor pe care trebuie să le achităm pentru fiecare film sînt susținute de primărie, așa că am decis ca în toate cele șase spații de proiecție intrarea să fie liberă pentru a facilita accesul la aceste filme a unui număr cît mai mare de spectatori”, a declarat Andrei Giurgia, directorul SFR.

Seara de Gală a SFR de la Ateneul din Iași va deschide festivalul. În cadrul acesteia va fi sărbătorită împlinirea unui deceniu de cînd producția „4 luni, 3 săptămîni și 2 zile” a primit premiul Palme d’Or, alături de Cristian Mungiu fiind prezenți și o parte din actori, cei din rolurile principale, Anamaria Marinca, Vlad Ivanov și Laura Vasiliu.

Echipa care se ocupă de organizarea evenimentului este alcătuită din 35 de voluntari selecționați dintre cei 100 înscriși, care lucrează alături de membrii ASJ. Intrarea la toate cele 50 de proiecții este liberă, iar locurile trebuie rezervate pe www.kompostor.ro.

Sursă foto: Facebook SFR