Membrii Asociaţiei Studenţilor Bioingineri desfăşoară anul acesta activităţi de voluntariat la centrul de zi „Sfânta Marina” din Iaşi. În fiecare săptămîna, cîte două grupe de studenţi organizează, pentru copiii defavorizaţi, activităţi de educaţie, recreere şi socializare.

„Îi susţinem pe copii să treacă sau măcar să uite de cele prin care trec acasă. Unii au o situaţie foarte delicată în familie şi atunci trebuie să fim confidenţi şi să le acordăm o atenţie mai sporită. Noi îi ajutăm la teme dar ne şi jucăm. Cîţiva colegi de-ai mei au strîns chiar şi o sumă de bani şi au făcut o mică bucurie acestor copilaşi”, a declarat Ana Maria Secobeanu, studentă la Facultatea de Bioinginerie Medicală şi organizatoarea acţiunii de voluntariat.

La proiect s-au înscris 179 de studenţi bioingineri. „Am dorit să le oferim membrilor din asociaţie posibilitatea de a se implica în mult mai multe lucruri decît strict facultatea. Am căutat centre care au nevoie de voluntari şi am găsit acest centru de zi pentru copii „Sfânta Marina”. Am făcut şi eu voluntariat şi încă mai fac. Este o activitate care sperăm să devină tradiţie pentru Asociaţia Studenţilor Bioingineri şi care să fie dusă mai departe. Voluntariatul, pe mine, personal, m-a sensibilizat şi îl fac cu drag, la fel ca ceilalţi colegi care s-au implicat şi se implică în continuare în acest proiect”, a mai adăugat Ana Maria Secobeanu.

Centrul de zi pentru copii „Sfânta Marina” a fost înfiinţat în noiembrie 2006 şi oferă asistenţă şi suport psiho-socio-educativ pentru copiii aflaţi în dificultate şi familiile acestora. Prin activităţile organizate se urmăreşte prevenţia delincvenţei juvenile, a violenţei şcolare şi domestice, integrarea socială şi abandonul şcolar.