Aproximativ 150 de studenți ai organizațiilor de la Universitatea „Gh. Asachi” Iași au organizat un flashmob luni, 24 februarie, cu ocazia Dragobetelor. Participanții au format o inimă umană în fața Hotelului Unirea, promovînd mesajul „Iubește românește!”.

„Vrem să reamintim tinerilor că avem propria noastră sărbătoare a dragostei, iar aceasta merită toată atenția noastră. Este deja o tradiție pentru ligile de la Asachi să organizeze acest eveniment”, explică Paul Marian Gherasim, președinte al ASAH și organizator.

După flashmob, evenimentul a continuat cu o petrecere tematică în clubul ieșean For Fun, unde intrarea s-a făcut pe baza carnetului de student. Aici au avut loco serie de concursuri și premii oferite de către ligi pentru cupluri și studenți.

Asociațiile organizatoare au fost Liga Studenților de la Facultatea de Mecanică (LSM), Liga Studenților Electroniști Iași (LS ETC), Asociația Studenților Arhitecți Iași (ASAI), Asociația Studenților Chimiști Iași (ASC CHEMIS), Asociația Studenților și Absolvenților Hidrotehniști (ASAH), Liga Studenților de la Automatică și Calculatoare (LSAC) și Liga Studenților USAMV. Acest eveniment se află la a cincea ediție.