Sîmbătă, 21 noiembrie, compania Firecredit Consulting & Debt management a organizat un atelier pentru studenţii de la Facultatea de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) cu tema „Tu stii să treci de primul tau interviu?”

Întîlnirea a avut loc în amfiteatrul III.12 din Corpul A de la UAIC, unde au participat Roxana Paveluc, managerul pe resurse umane al companiei, și Mihaela Bejenaru, Talent&Development Manager.

„Workshop-ul de astăzi vorbeşte despre etapa de selecţie din cadrul unei companii. Mai exact, care sînt aspectele pe care voi trebuie să le aveţi în vedere atunci cînd sunteţi în căutarea unui job. Partea de redactare a CV şi bineînţeles, prezentarea la interviu”, a spus Roxana Paveluc.

În prima parte a atelierului, studenţii au participat la un exerciţiu în care și-au construit un CV pe postul de consultant pentru profilul studentului sau al proaspătului absolvent. CV-ul este construit din date anagrafice, obiectivul profesional, educaţia, stagii de practică, voluntariat, cursuri, experienţă profesională, stagiile de voluntariat, competenţe, hobby-uri.

„Nu e suficient să scriem la educaţie ultima formă absolvită. Recomandăm să descrieţi şi activităţile pe care le-aţi avut. Stagii de parctică, voluntariat, proiecte şi rezultatele pe care le-aţi obţinut. Atunci cînd angajatorul vede că aţi fost implicat în activităţi de voluntariat, va fi sigur că vă veţi implica şi în firma respectivă”, a spus Roxana Paveluc.

În a doua parte, studenţii au fost grupaţi pe echipe de cîte trei, candidatul, intervatorul şi observatorul. Cu ajutorul lor s-a conturat profilul candidatului ideal, care ar trebui să fie punctual, să aibă o vestimentaţie adecvată, să fie sincer, autentic, motivat să lucreze pentru post şi să se informeze despre job şi despre compania la care aplică.

Atelierul face parte dintr-un proiect mai amplu din cadrul sesiunii de conferinţe „Limbă, Literatură, Comunicare” şi a fost organizat de către Firecredit Consulting & Debt management, parte a Grupului Fire, liderul italian în sectorul managementului recuperărilor de creanţe.

de Claudia VASILIȚĂ
Sursă foto: snagajob.com