În perioada 23 – 26 martie 2017, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează Zilele Porților Deschise, eveniment dedicat elevilor din clasele IX – XII cu scopul de a-i informa cu privire la opțiunile academice și de a-i familiariza cu universitatea și cu viața de student. Timp de patru zile, elevii pot participa gratuit la diverse activități, vor avea acces la laboratoare, la cursuri deschise din toate domeniile, jocuri sportive, tururi ghidate și le va fi prezentată oferta academică.

„În comparație cu anul trecut, propunem mai multe activități, peste 200, inclusiv în zilele de weekend, astfel încît se permit vizite individuale ale elevilor. Organizăm evenimentul pentru a le oferi elevilor o înțelegere mai bună asupra studiilor universitare, ce înseamnă cursuri, seminarii, cum se lucrează într-un laborator, cum se obțin burse în străinătate și ne dorim să facă o alegere cît mai informată pentru viitorul lor”, a declarat Mădălina Cocea, de la Departamentul de Marketing Educațional, Evenimente și Imagine Academică (MEDIA) al UAIC și unul dintre organizatorii evenimentului.

Programul întreg poate fi consultat pe site-ul evenimentului. Fiecare facultate de la UAIC va organiza diferite evenimente ce includ vizite la Muzeul Universității UAIC, prezentări despre bursele din Programul Erasmus+, tururi ale universității, dar și workshop-uri ținute de specialiști în carieră, care îi vor ajuta pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită.

Fiecare facultate va participa cu un stand la Salonul Ofertelor Educaționale, care se va desfășura zilnic, în intervalul 23 – 26 martie, în Sala Pașilor Pierduți, între orele 10.00 – 14.00. Aici vor fi prezenți studenți și profesori de la cele 15 facultăți ale universității, care le vor răspunde elevilor la întrebările lor despre facultate. De asemenea, elevii vor avea acces la diferite prelegeri pe teme de interes general, printre care se numără „Jurnal intim. Un altfel de Marin Preda” (joi, 23 martie – Facultatea de Litere), „Turismul pentru cucerirea vârfurilor de mare altitudine – Everest” (vineri, 24 martie – Facultatea de Geografie și Geologie), „Cristalizarea opiniei publice în societatea contemporană” (sîmbătă, 25 martie, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice).

Cei interesați se vor putea înscrie online pe site la oricare activitate din cadrul evenimentului, iar la încheierea activităților cadrele didactice vor primi cîte o diplomă de participare din partea UAIC.

Sursă foto: uaic.ro