Aproximativ 600 de elevi vor participa sîmbătă, 22 noiembrie a.c., începînd cu ora 11.00, la concursul „Academician Cristofor Simionescu”, organizat de Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI). Aflată la a doua ediţie, competiția se adresează elevilor din clasele IX – XII din ciclul de învăţămînt preuniversitar, iar premianții vor fi scutiţi de taxa de înscriere la concursul de admitere organizat de Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului.

Concursul include două secţiuni: chimie şi chimie aplicată şi constă într-o probă scrisă, de tip grilă, pe baza tematicii afişate, cu o durată de 80 minute. Probele vor conţine 30 de subiecte care au ca scop atît testarea cunoştinţelor ştiinţifice ale elevilor, cît şi capacitatea acestora de a rezolva într-un mod cît mai inedit anumite cerinţe. „Concursul «Academician Cristofor Simionescu» creează o atmosferă competitivă, care permite descoperirea şi promovarea tinerilor elevi pasionaţi de chimie. În afara competiţiei propriu-zise, atît elevii înscrişi, cît şi cadrele didactice care îi însoţesc, vor avea posibilitatea să asiste la diferite experimente demonstrative, să viziteze facultatea, să îi cunoască pe membrii Asociaţiei ASC Chemis şi chiar pe profesorii Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului. De asemenea, concurenţii vor avea şansa de a participa la o tombolă organizată în cadrul concursului”, a declarat Claudiu Balan, vicepreşedinte al Asociaţiei Studenţilor Chimişti CHEMIS şi unul din organizatorii concursului.

Înscrierile la concurs s-au făcut on-line, de către cadrul didactic îndrumător. „Consider că elevii au fost foarte încîntaţi de prima ediţie a concursului, pentru că anul acesta sînt mai mulţi înscrişi şi mai hotărîţi să îşi depăşească limitele şi mai ales să cîştige. Cîştigătorii vor primi diplome şi cîte un mic premiu din partea facultăţii”, a adăugat Claudiu Balan.

La prima ediţie a concursului s-au înscris 591 de participanţi, iar cîştigătorii premiului I au primit, alături de diplomă, un MemoryStick USB şi un tricou CHEMIS, în timp ce cîştigătorii premiului II au primit cite un tricou CHEMIS. La a doua ediţie a concursului şi-au anunţat participarea aproximativ 600 de elevi şi peste 100 de cadre didactice atît din judeţul Iaşi, cît şi din judeţele Botoşani, Bacău, Buzău, Brăila, Galaţi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Sursă foto: ascchemis.ro