Studenţii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) s-au întors cu 18 premii și mențiuni de la competiţia profesional-ştiinţifică şi sportivă Agronomiada 2016 – “Excelenţă şi Fair Play”, organizată la Craiova în perioada 12 – 15 mai. Cei 36 de studenți ieșeni participanți s-au clasat pe primul loc la specializările din cadrul horticulturii, industriei alimentare, zootehniei şi medicinei veterinare.

Competiția a constat în mai multe teste din specialitățile studiate, dar și în două probe sportive: fotbal pentru băieți și tenis de cîmp pentru fete.

Studenţii USAMV Iaşi au reuşit să obţină cinci locuri I, trei locuri II, şase locuri III şi patru menţiuni. Domeniile în care au excelat tinerii ieşeni au fost: Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole, Horticultură, Peisagistică, Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, Zootehnie și Medicină Veterinară.

„Pentru acest concurs am fost aleasă de către profesorii de la disciplina la care am participat (Tehnologii în industria vinicolă), disciplină la care îmi voi da lucrarea de licență. La Craiova, după desfășurarea probelor teoretice și practice ale acestei discipline, am obținut premiul II. Despre experiență în sine pot spune că este unică și că se finalizează cu amintiri de neuitat și prieteni noi. Este al treilea an consecutiv cînd particip la «Agronomiadă», însă pentru prima dată în calitate de concurent. Sper ca anul viitor să am din nou șansa să particip și să obțin rezultate foarte bune”, a menționat Adelina Iulia Vasile, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Zootehnie din cadrul USAMV Iași.

La concursul desfășurat la Craiova au participat 200 de studenți de la toate universităţile agronomice din România, precum și de la Facultăţile de Agricultură şi Horticultură din cadrul Universităţii Craiova.
Anul viitor concursul profesional-ştiinţific şi sportiv “Agronomiada” se va desfăşura la USAMV București.

Sursă foto: https://www.facebook.com/uaiasi