Pînă pe 3 februarie, la Institutul Francez din Iași (IFI) se fac înscrieri pentru sesiunea extensivă de cursuri de limba franceză din perioada ianuarie – aprilie 2017 și pînă pe 15 februarie pentru examenele DELF/DALF din sesiunea 25 – 26 februarie 2017. Înscrierile se fac de luni pînă joi, de la ora 9.00 pînă la ora 18.00, şi vineri de la ora 9.00 pînă la ora 16.00, la Secretariatul IFI.

„Institutul Francez oferă studenţilor oportunităţi de studiu al limbii franceze şi de obţinere a unor diplome recunoscute internaţional şi care se constituie în avantaje preţioase pentru mobilităţile din timpul facultăţii şi mai ales pentru carieră. Anul acesta, modulele sînt mai scurte, iar preţurile mai accesibile, studenţii beneficiind de reduceri suplimentare”, a declarat Iolanda Vasiliu, directoare de cursuri la IFI.

Tarifele DELF-DALF pentru adulţi variază între 220 şi 490 de lei, în timp ce pentru studenţi preţurile vor varia între 160 şi 355 de lei. Ritmul sesiunii extensive este de două ședințe a cîte trei ore pe săptămînă.

Cursuri: franceză generală pentru adulți, franceză de specialitate și ateliere specializate (medical, juridic, afaceri, turism), ateliere de redactare CV și scrisoare de motivație, cursuri pentru copii și adolescenți, cursuri de pregătire DELF ELEVI, antrenament DELF/DALF studenți, simulări de examene, franceza în întreprindere şi „Roumain pour étrangers”.

De asemenea, IFI vine cu proiecte noi în acest an, pentru doritorii de a învaţa limba franceză. Unul dintre acestea este proiectul „Conversation, café, croissant!”, destinat studenţilor care urmează să studieze sau să lucreze într-un mediu francofon, care constă în organizarea unor ateliere de conversaţie mai puţin convenţionale, pe teme de actualitate. De asemenea, vor fi organizate cursuri opţionale în grădiniţe, cursuri pe Skype şi cursuri pentru părinții copiilor de la cursurile de copii.

Examenele DELF şi DALF sînt diplome oficiale eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa în vederea certificării cunoştinţelor de limba franceză ale candidaţilor străini, valabile pe termen nelimitat.

Sursă foto: eimarseille.com