Cei interesați de un internship la British Council mai au timp pînă pe 6 decembrie 2017 să se înscrie, întrucît instituția a prelungit termenul limită pentru depunerea dosarelor. Candidații trebuie să trimită un mail cu un CV și o scrisoare de intenție, ambele în limba engleză, la adresa [email protected], cu subiectul „Internship Iași”, iar recrutările se vor face pe bază de interviu.

Internship-ul durează șase luni, timp în care internii se pot pregăti și pentru o eventuală carieră în domeniu, rămînînd la British Council. Programul va fi de trei ore pe zi, de luni pînă vineri, și se va suprapune peste programul cu publicul de la British Council. Fixarea acestor ore se va face de comun acord, în funcție de programul candidatului și nevoile institutului.

Printre activitățile de voluntariat desfășurate de către cei aleși se numără: aranjarea de cărţi şi DVD-uri pe rafturile bibliotecii, în funcţie de cote, asistarea clienţilor şi / sau a personalului British Council pentru a găsi materiale în catalog şi în bibliotecă, reprezentarea organizaţiei la tîrguri şi alte evenimente, conceperea de idei noi pentru evenimente, susţinerea de prezentări ale bibliotecii, monitorizarea apariţiilor British Council în presă, asistenţă în activităţi care ţin de serviciile de examinare, actualizarea bazelor de date.

Candidații ar trebui să fie atenți la detalii, să aibă abilități de comunicare și organizare, fluență în vorbire atît în engleză cît și în română, și să dea dovadă de flexibilitate și punctualitate.

La finaul acestei activități de voluntariat, internul va primi o adeverință, ca recunoaștere a timpului petrecut la British Council, după o evaluare de final a performanțelor obținute în decursul a șase luni.

„În ultima perioadă, numărul de persoane care au dorit să devină interni la centrul nostru a scăzut un pic, motiv pentru care am şi prelungit perioada de recrutare din toamnă pînă pe data de 6 decembrie. Putem spune că internshipul de la British Council este unul riguros, care se apropie foarte mult ca experienţă de cea a unui job în sine. Ca atare, internii desfăşoară numeroase activităţi practice care îi pot ajuta în parcursul lor profesional şi care le sînt de mare ajutor în eventualitatea în care, pe viitor, hotărăsc să urmeze o carieră chiar în cadrul British Council”, a declarat Cipriana Barna, consilier servicii clienți în cadrul British Council.

Intership-ul British Council este organizat de două ori pe an, iar înscrierile se fac primăvara și toamna.
Consiliul Britanic are centre atît în Iași, cît și în oarșele Cluj-Napoca și București, iar activitatea principală se bazează pe predarea de cursuri de limbă engleză și pe sprijinirea artiștilor, liderilor culturali și studenților.

Sursă foto: britishcouncil.org.ua