Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți (DSSA) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 13-17 noiembrie, în căminul C5 al Universității, o serie de evenimente dedicate carierei și posibilităților existente pe piața muncii. Studenții UAIC interesați de eveniment se vor înscrie online, completînd formularul de pe pagina evenimentului, pînă duminică, 12 noiembrie 2017.

Scopul evenimentului este de a oferi informații utile despre șansele de a profesa ale studenților înainte și după absolvire, despre modurile în care se pot dezvolta pentru a se putea angaja mai ușor, ce posibilități există în prezent pe piața muncii, ce abilități trebuie să îndeplinească pentru a ajunge să practice o meserie, oferindu-le acestora și ocazia de a cunoaște posibili angajatori.

Luni, 13 noiembrie, evenimentul va deputa cu Ziua Dezvoltării Personale, în cadrul căreia vor fi invitați Irina Șubredu, Carmen Manea, Diana Teodorescu și Ionuț Maxim. Marți, Ziua Voluntarului, Irina Adriana Hazincop va dezbate tema „A fi sau a nu fi voluntar, aceasta-i întrebarea”, iar miercuri va fi Ziua Angajatului. Evenimentul continuă joi, 16 noiembrie, Ziua Liberului Profesionist, cu Gabriela Pascal, care va aduce în atenția celor prezenți reorientarea profesională. Vineri, Ziua Antreprenorului, gazde vor fi Bogdan Baianu și Bogdan Puiu.

„Așteptările mele legate de acest eveniment ar fi ca, prin participarea la activitățile evenimentului, studenții să se simtă inspirați, să fie mai informați și să se simtă mai încurajați în acțiunile lor, în procesul de luare a deciziilor în ce privește piața muncii și opțiunile pe care le au”, a declarat Alma Andrei, administrator la Centrul Informare Profesională, Orientare în Carieră și Plasament (CIPO).

Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici.

DSSA a fost înființat în 2014, avînd scopul de a integra servicii pentru studenți pe parcursul anilor de studiu.

Sursă foto: radioiasi.ro