Nota autorului

Filmul: „Acasă”
Regia: Tim Johnson
Gen: Animaţie
Durata: 94 de minute

Un grup de extratereştri Boov caută un loc pe care să-l numească „Acasă” şi invadează planeta Pământ. Cînd o fată pe nume Tip reuşeşte să oprească capturarea oamenilor se trezeşte complicea unui Boov alungat pe nume Oh. Aceştia se împrietenesc şi realizează că este o ocazie unică de a porni în aventura vieţii lor.

Filmul a fost lansat pe 27.03.2015 şi este o comedie plină de culoare, cu momente amuzante, iar Jennifer Lopez ( Lucy) Rihanna (Tip), Jim Parsons (Oh) sau Steve Martin (căpitanul Smek) care dau viaţă personajelor aduc un plus animaţiei.

Cei care au văzut filmul spun că acesta te binedispune datorită glumelor şi personajelor foarte colorate. Este ideal pentru copii şi nu numai. Filmul nu pune accentul doar pe aventurile dintre un extraterestru şi o adolescentă, ci şi pe relația care pare destul de strânsă dintre cei doi deşi sunt extrem de diferiţi.

Criticii însă nu l-au primit cu același entuziasm şi îl consideră unul dintre cele mai slabe filme produse de cei de la „Dream Works” şi un eşec total, surprinzător, avînd în vedere celebrităţile care dau voce personajelor. Aceștia sînt de părere că animaţia este strict pentru copii şi fanii Rihannei şi spun că singura problemă e că s-a pus accentul prea mult pe „înfrumuseţarea unuia dintre protagonişti încît au uitat de acţiunea specifică unui film de animaţie”.

Personal, consider că filmul este unul reuşit. Într-adevăr nu la fel de reuşit ca „Shrek”, „Madagascar” sau „Kung Fu Panda”, animaţii produse tot de Dream Works, dar destul cît să „sacrific” 94 de minute. Este colorat, cu multă acţiune, iar faptul că nume precum Rihanna şi Steve Martin dau viaţă personajelor te face să nu îţi pară rău după cele 94 de minute.

de Carolina FILIP