Nota autorului

8.5

Titlul filmului: The Wedding Ringer
Regia: Jeremy Garelick
Cu: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode
Durată: 101 min
Gen: Comedy, Romance
An: 2015
Nota: 8,5

Regizorul Jeremy Garelick a reușit și de data aceasta să prezinte publicului o comedie cu elemente romantice, doar că scenariul a căpătat noi forme – un costum de mire și o rochie de mireasă. Iar pe lîngă sărbătoriții evenimentului, în ecranizarea „The Wedding Ringer” apare familia ciudată a viitoarei soții Harris (Kaley Cuoco-Sweeting) și o mică problemă a viitorului soț în interpretarea lui Josh Gad.

Din păcate nu fiecare bărbat are un prieten care îi va fi alături în cel mai important moment al vieții, în ziua nunții. Doug Harris și-a găsit mireasa ideală, data nunții a fost stabilită, tortul a fost comandat, însă nu are un domnișor de onoare, cu atît mai mult că are nevoie nu de unul, dar de șapte cei mai buni prieteni.

Protagonistul este prezentat ca o fire mai puțin sociabilă care din cauza profesiei tatălui său a schimbat zeci de școli și licee studiind pe toate continentele posibile. Nu a reușit să-și facă prieteni în copilărie, iar după decesul părintelui îi preia business-ul, uită de vechea dorință de a avea prieteni și pune pe primul plan munca. Acum cînd a cumpărat inel de logodnă și un smoching, a închiriat un restaurant de lux pentru ceremonia perfectă nu îi ajunge un mic detaliu- prietenii mirelui.

Acest „serviciu” este cumpărat de la o agenție unică unde pentru o sumă de bani poți închiria „prieteni”. Și cu toate că prietenia a fost cumpărată, cei opt ajung să simtă cu adevărat o legătură mai mare decît cea între portofel și serviciu. Peripeția în care se aventurează aceștia fac ca zîmbetul telespectatorilor să nu dispară nici pentru un minut. Minciuna încearcă treptat să se transforme în adevăr și se înrădăcinează atît de mult încît eroul principal nu simte nicio diferență, iar pentru a nu se da de gol aceștia devin foarte inventivi. Cunoștința domnișorului de onoare Jimmy Callahan (Kevin Hart), care joacă rolul unui preot- militar, și familia miresei se transformă într-un adevărat coșmar după ce încercînd să ascundă minciuna bunica este internată la spital cu arsuri grave.

Cu toate că persistă și un umor tipic american în film, „The Wedding Ringer” nu poate fi numit o comedie de prost gust. Jocul actorilor este la nivel și nu te lasă să uiți cine sunt ei și de unde vin. Astfel un fost pușcăriaș devine un invalid cu o inimă mare, un antrenor de sport un medic ortoped, iar un paznic carismatic devine filosof.