Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII), împreună cu Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași organizează, în perioada 4 martie – 9 aprilie 2017, o nouă ediție „FII Practic”. Proiectul constă în traininguri pentru studenți și liceeni și cuprinde 11 arii: Front-End Development, Back-End Development, Administrare Baze de date, Cloud Computing, Quality Assurance, Graphic Design, 3D Animations, Android Development, Agile, Project Management și Business Analysis.

„Este un proiect ce pune în prim plan nevoia tinerilor de a cunoaște cît mai multe și de a interacționa cu companiile IT. Vă pot oferi și un exemplu. La ediția precedentă, dorind să îmi dezvolt cunoștințele din domeniu, am participat la trainingurile FII Practic și am reușit să fac, în vară, un program de internship la acea companie, pe care nu îl regret. Consider că mulți tineri ca mine merită să li se ofere aceeași șansă pe care am avut-o și eu”, a declarat Raluca Gherase, coordonatoare FII Practic 2017, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Informatică din Iași.

În aceeași perioadă vor avea loc alte două evenimente conexe: FII Practic Conference şi FII Practic Hackathon. FII Practic Conference constă în trei sesiuni de training, pe parcursul unei singure zile, în care accentul cade pe mediul IT. FII Practic Hackathon, aflat la a treia ediţie, se desfășoară pe parcursul a 24 de ore, iar participanții pot lucra în echipe, pentru a realiza aplicații care să rezolve o nevoie sau o problemă a comunității.

Cei aleși pot participa la toate ariile la care au aplicat, în cazul în care acestea nu se suprapun, iar pentru fiecare arie se va percepe o taxă de 50 de lei, „o sumă modică, ce dorește să motiveze cursantul să participe la toate sesiunile”, a mai spus Raluca Gherase. Anul acesta s-au înscris 1.712 persoane, dintre care aproximativ 700 vor fi acceptate.

Cele șase săptămîni de traininguri se vor desfășura în weekend-urile din perioada 4 martie – 9 aprilie 2017 în incinta Facultăţii de Informatică (Corpul C al UAIC). La final, participanții vor avea de realizat un proiect, pentru a pune în practică tot ce au învățat. Toți cursanții vor primi diplome de participare, recunoscute de FII și companii IT, în cadrul festivității de premiere din data de 6 mai 2017. Cei mai buni trei participanți din fiecare arie vor fi premiați.

Sursă foto:www.facebook.com/fiipractic