Peste 2000 de persoane au participat ieri la „Funda Umană”, care a marcat Ziua Mondială de luptă AntiSIDA. Aflat la cea de-a IX-a ediție, evenimentul este un moment de solidaritate pentru persoanele infectate și afectate de acest virus și are ca scop responsabilizarea populatiei cu privire la transmiterea infecției HIV.

„Sunt foarte mulți tineri și ne bucură! Mesajul se adresesază tinerilor și în special pentru a avea un comportament responsabil în raport cu ceilalți pentru că știm că infecția cu HIV poate fi contactată dacă ai contact sexual neprotejat și noi ne dorim foarte mult ca tinerii să fie responsabili, să utilizeze prezervativul.”, a adăugat Angela Achiței, Președintele Fundației „Alături de Voi”

La ora 11.00participanții inscrisi au participat  la Conferința „Efectul Segarcea versus educația adolescenților”.  La nivelul Moldovei există 1400 de cazuri de persoane infectate, aflate in evidențele Spitalului de „Boli Infecțioase” Iași.
Angela Achiței a adăugat faptul că s-au început Campaniile de informare în licee și școli. Ea a specificat că sunt peste 50 de solicitări atît în mediul urban, cît și în cel rural.

Elevii Colegiului de Artă „Octav Băncilă” Iași au susținut momente artistice: concerte de vioară, pian, violoncel In memoriam și un spectacol de balet. Participanții s-au așezat in forma de funda după indicațiile voluntarilor și s-a ținut un moment de reculegere pentru persoanele decedate din cauza acestei maladii. Totul s-a încheiat cu aprinderea de lumînări în jurul quilt-urilor și un concert susținut de tinerii de la Băncilă.

Evenimentul ”Funda Umană” a fost finanțat de Primaria Iași, Raiffeisen Bank, și Fundația “Alături de Voi”(ADV) și s-a desfășurat în intervalul 11-14, în incita ansamblului urbanistic Palas Mall, în sala Atrium. S-au organizat evenimente similare și în Constanța și Tg Mureș, orase unde organzația ADV are centre.