Infringerea suferita de CSMS Iasi in deplasarea de la Drobeta-Turnu Severin, scor 2-1, i-a fost fatala lui Liviu Ciobotariu. Gheorghe Nichita, primarul Iasului, a anuntat simbata seara ca Liviu Ciobotariu va fi demis, iar locul sau va fi luat de Sorin Cirtu. Edilul declarase inaintea partidei ca-l va inlocui pe Ciobotariu, daca nu cistiga partida cu CS Turnu Severin.

CSMS Iasi a pierdut, in deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), partida cu CS Turnu Severin, intr-un meci din etapa a XXVII-a a Ligii I. Presedintele de onoare al CSMS si primar al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat la finalul partidei ca echipa a pierdut un meci cit un campionat si ca e hotarit sa renunte la serviciile antrenorului Liviu Ciobotariu. „Am pierdut un meci cit un campionat. Am avut destul de multe ocazii, puteam transa meciul. Conteaza foarte mult rezultatul, era cel mai important pentru noi. Eu sint un om hotarit si cind spun ceva, fac. Echipa asta trebuie trezita. Tin la Liviu Ciobotariu, mi-e drag, e un om deosebit, am vorbit cu el si inainte de meci. I-am explicat ca trebuie sa gasim o solutie sa salvam echipa”, a declarat Gheorghe Nichita la emisiunea Fanatik, de la Digi Sport.

Edilul iesean asteapta demisia de onoare a lui Liviu Ciobotariu si spune ca se va consulta cu presedintele executiv, Florin Prunea, si cu membrii Consiliului Director in privinta numirii noului tehnician. „Eu cred, dupa discutia pe care am avut-o cu Liviu Ciobotariu, ca onorabil e sa-si dea demisia. Decizia e luata. Orasul imi sare in cap mie, pe mine ma judeca. Eu dau bani din bugetul local, de la oameni. In seara asta o sa stabilesc cu Florin Prunea noua conducere”, a explicat primarul Iasului, conform aceleiasi surse. Principalul favorit pentru preluarea echipei este Sorin Cirtu. „Trebuie sa discut cu Florin Prunea si cu oamenii din Consiliul Director. Sorin Cirtu e principalul favorit. A acceptat in principiu, a spus ca va veni. Vreau sa fac un soc la echipa, sa o trezesc, sa schimb un pic mentalitatea si sa incercam sa ne salvam in ultimul moment. Avem conditii si sanse!”, a incheiat Gheorghe Nichita.

„Daca retrogradam, plec”

Dupa ca a fost anuntat drept posibilul inlocuitor al lui Liviu Ciobotariu pe banca Iasului, Sorin Cirtu a recunoscut la Radio GSP ca a discutat cu primarul Iasului si spune ca e pregatit sa preia echipa. Antrenorul in virsta de 57 de ani anunta ca va ramine la echipa si in sezon urmator doar daca va reusi sa scape de retrogradare. „Asta seara am vorbit prima data cu domnul Gheorghe Nechita. Sint gata sa merg acolo, de miine incep treaba. Sa fie insa clar ca eu nu merg in Liga a II-a. Daca ne salvam, e ok, daca nu, plec in Orient, unde am deja discutii avansate. Daca ne salvam, mai vorbim despre ce se intimpla dupa aceea. Am vazut echipa, e greu, dar joaca bine”, a spus Sorin Cirtu la Radio GSP.

Liviu Ciobotariu este al 31-lea antrenor schimbat in acest sezon de Liga I, dupa 27 de etape. Acesta l-a inlocuit in etapa a saptea pe Ionut Popa si a rezistat pe banca Iasului timp de douazeci de etape. Viitorul antrenor al formatiei CSMS Iasi are in palmares o Cupa Romaniei si un campionat, pe banca Universitatii Craiova, in sezonul 1991-1992. In Romania a mai pregatit formatiile Electroputere Craiova, Romania U-21, Rapid Bucuresti, Extensiv Craiova, Otelul Galati, FC Arges, FC Timisoara, FC National, Dacia Mioveni, Pandurii Tirgu-Jiu, CFR Cluj, Steaua Bucuresti, Alro Slatina si FC Brasov. In sezonul 1997-1998 a pregatit formatia greceasca Veria FC.