CSMS Iasi a pierdut si „derby-ul retrogradarii”, cu Ceahlaul Piatra-Neamt si sezonul viitor va evolua in Liga a II-a. Cu sanse mici de a ramine in prima Liga inaintea penultimei runde, CSMS Iasi spera intr-o minune, dar nemtenii le-au naruit-o in minutul 84,  cind Bojan Golubovic a inscris unicul gol al partidei.

Inceputul de meci i-a apartinut echipei pregatite de Viorel Hizo. In minutul doi, Ionel Stana putea deschide scorul la o faza in care a profitat de o greseala a internationalului de tineret, Alexandru Cretu, dar acesta a revenit si si-a rascumparat eroarea, blocindu-l pe nemtean. Marian Constantinescu (‘5) si Bojan Golubovic (’11 si ’14) au incercat sa gaseasca poarta aparata de Cezar Lungu, dar suturile lor au trecut mult peste. Prima ocazie a oaspetilor a venit in minutul 16, cind Marius Onofras a sutat din cadere, dar mingea a fost retinuta de Bogdan Miron. Nemtenii au replicat prin doua faze fixe, dar nici asa nu au reusit deschiderea scorului. Pina la pauza, singura faza notabila i-a apartinut lui Marius Onofras, al carui sut din afara careului a trecut aproape de vinclul portii.

Repriza secunda a inceput cu o ocazie a galben-negrilor. In minutul 48, argentinianul Lucas Garcia a trimis un sut din afara careului, care i-a creat probleme lui Cezar Lungu. Portarul iesenilor s-a remarcat si sase minute mai tirziu, cind a respins o centrare in careu a lui Marian Constantinescu. Capitanul Ceahlaului a mai irosit o ocazie de a deschide scorul in minutul 69, sutul sau trecind milimetric pe linga bara. Cu sase minute inainte de final, bosniacul Bojan Golubovic a finalizat cu o lovitura de cap centrarea perfecta a lui Daniel Barna. Pina la final, singurul remarcat a fost Ciprian Milea, care a vazut al doilea cartonas galben si va lipsi in ultima etapa, cu SC Vaslui. Golul lui Golubovic o trimite practic pe CSMS Iasi in Liga a II-a si o salveaza matematic pe Ceahlaul Piatra-Neamt de la retrogradare.

„CSMS a fost un partener corect”

La finalul meciului, presedintele executiv al CSMS Iasi, Florin Prunea, a declarat ca se va lupta pentru mentinerea in Liga I pe baza problemelor de licentiere avute de alte echipe. „Pe partea jurudica mergem mai departe, pregatim documentatia pentru Comitetul Executiv. Noi consideram ca am fost un partener corect al acestei competitii, am respectat intocmai si partea sportiva si partea de licentiere. Comitetul Executiv este singurul care va hotari echipele care vor retrograda”, a spus Florin Prunea la televiziunea Digi Sport. In opinia fostului international, Liga I este o „palarie prea mare” pentru echipa din Copou. „Noi nu facem decit sa aratam ca am fost un partener corect. Atitea puncte am putut face, 26 de puncte, mergem mai departe. Liga I, cu actualul lot, este o palarie prea mare pentru noi. Urmeaza sa se faca o analiza extrem de serioasa si nu trebuie sa se caute tapi ispasitori, ci sa se spuna adevarul”, a incheiat oficialul iesean.

Infringerea suferita de CSMS Iasi in fata Ceahlaului Piatra-Neamt, coroborata cu infringerea Concordiei Chiajna in disputa cu Pandurii Tirgu-Jiu a lamurit ecuatia retrogradarii in Liga I, cu o etapa inainte de finalul sezonului. Astfel, Gloria Bistrita, CSMS Iasi, CS Severin si Concordia Chiajna iau calea ligii secunde, alaturi de „U” Cluj si Rapid Bucuresti, formatii ce nu au primit licenta. Joi, 30 mai a.c., va avea loc, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, ultima reprezentatie a iesenilor in primul esalon fotbalistic in 2013, in fata Vasluiului.