Duminica, 9 decembrie a.c., CSMS Iasi va intilni, pe teren propriu, in etapa a doua a returului, formatia Dinamo Bucuresti. Joi, 6 decembrie a.c., Liviu Ciobotariu, antrenorul formatiei CSMS Iasi a prefatat intilnirea cu echipa de suflet, in cadrul unei conferinte de presa, organizata la stadionul „Emil Alexandrescu”.

Antrenorul formatiei iesene a declarat ca jucatorii au depasit momentele de euforie de dupa victoria din etapa precedenta si ca sint concentrati la meciul dificil pe care urmeaza sa-l dispute. Echipa are un moral ridicat dupa seria de rezultate pozitive si spera ca duminica publicul sa fie al doisprezecelea jucator. „Au mai ramas doua jocuri de disputat din acest an. Trebuie sa raminem foarte concentrati si conectati pentru aceste doua jocuri. Eu am convingerea ca echipa a depasit momentele euforice rezultatului de la Galati. Ne asteapta un joc foarte greu, chiar daca Dinamo nu se afla in fruntea clasamentului, sint o echipa cu jucatori foarte buni, care in orice moment pot face diferenta. Noi venim dupa o serie de rezultate pozitive, exceptind repriza a doua cu Vaslui. Avem patru victorii din cinci meciuri. Am discutat si cu jucatorii, trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint pentru ca ne asteapta doua meciuri foarte grele si foarte importante in acelasi timp. Sintem pregatiti pentru acest joc, avem de partea noastra un moral bun. Stim ca ne asteapta o partida foarte grea, dar vom face tot ceea ce este posibil sa obtinem un rezultat pozitiv, atit pentru situatia noastra din clasament, cit si pentru iubitorii fotbalului iesean. Jucam acasa, putem avea al doisprezecelea jucator alaturi de noi. Sint convins ca vor veni multi sustinatori si cred ca este benefic si pentru noi. Eu cunosc foarte bine echipa Dinamo, avind in vedere ca anul trecut, pe vremea asta, antrenam echipa Dinamo. Cunosc potentialul jucatorilor, cunosc valoarea individuala a celor de la Dinamo. Sint jucatori cu mare experienta, care pot face diferenta in orice moment. Ma refer la Ionel Danciulescu, Catalin Munteanu, chiar si Marius Alexe, jucatori care cocheteaza cu echipele nationale.” a declarat antrenorul formatiei CSMS Iasi.

Trei indisponibili in lotul lui Liviu Ciobotariu

Si pentru disputa din etapa a XIX-a, Liviu Ciobotariu se confrunta cu probleme de lot. Souleymane Keita, Alexandru Ciucur si Ivan Petrovic nu sint apti de joc pentru partida cu Dinamo. „De cite ori vad doctorul la mine in birou imi creste pulsul la 200%. Souleymane Keita s-a antrenat ieri cu echipa, dar azi dimineata medicul mi-a dat o veste proasta. Are probleme si nu este apt pentru jocul de duminica. Alexandru Ciucur ma asteptam sa reintre, dar nu avem ce face. Si el si Ivan Petrovic sint iesiti din circuit, nu ne putem baza pe ei. Dar incercam sa facem cel mai bun „11”, pentru a obtine un rezultat pozitiv. Sintem pregatiti sa ne luptam de la egal la egal cu Dinamo.” a adaugat antrenorul.

Gheorghe Mihali a lasat CSMS pentru Dinamo

Fostul secund al lui Liviu Ciobotariu, Gheorghe Mihali, a parasit Iasul in urma cu doua saptamani, pentru a face parte din staff-ul lui Dorinel Munteanu, la Dinamo. Tehnicianul iesean nu-i cauta momentan inlocuitor, fiind multumit de modul in care lucreaza cu actualul staff. „Este clar ca va furniza informatii, el lucreaza acum acolo. Deocamdata ma descurc cu domnul Narcis Ciocarlan, cu domnul Gigi Nitu. Astept sa treaca aceste doua jocuri, dupa care vom gasi si un inlocuitor, cel mai probabil un baiat de aici, din Iasi.” a mai declarat Liviu Ciobotariu.

Lipseste „killer-ul” din tur

George Tucudean a incasat in etapa precedenta al patrulea cartonas galben stagionar si va lipsi in partida din Dealul Copoului. Atacantul dinamovist a marcat patru din cele cinci goluri reusite de Dinamo impotriva CSMS-ului in tur. Liviu Ciobotariu crede ca „ros-albii” ii vor gasi un inlocuitor de aceeasi valoare, dar elevii sai sint motivati pentru a le face fata. „Dinamo are un lot foarte valoros, au jucatori foarte buni si pot sa inlocuiasca oricind orice jucator. Nu cred ca la acest joc mai este nevoie sa motivez jucatorii mei pentru ca, in momentul in care joci contra lui Dinamo, a Stelei, a Rapidului, ar trebui sa existe o auto-motivare din partea lor. Si sint convins ca exista.” a spus tehnicianul formatiei CSMS Iasi.

„Ne putem multumi si cu un rezultat de egalitate”

Iesenii spera sa continue seria de succese, dar s-ar multumi si cu un rezultat de egalitate. „Eu n-am jucat niciodata la egal, dar, in conditiile actuale, cred ca ar fi bun si un egal, avind in vedere ca intilnim Dinamo, echipa care in tur ne-a marcat cinci goluri. Ne putem multumi si cu un rezultat de egalitate, dar nu vom juca la meci egal.” a concis Liviu Ciobotariu.

Liviu Ciobotariu a jucat timp de 3 ani la Dinamo Bucuresti, in perioada 1997-1999 si 2004. In sezonul 2011-2012, a antrenat echipa din Stefan cel Mare timp de 25 de etape. A lasat echipa pe locul doi in clasament (la cinci puncte distanta de prima clasata) si cu un pas in finala Cupei Romaniei (a cistigat mansa tur a semifinalei, cu Gaz-Metan Medias, scor 1-0).

„Jucam si pe ninsoare, si pe soare, pe orice! Avem un gazon destul de bun, are incalzire, eu zic ca o sa reziste.” (Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS Iasi)