Simbata, 20 aprilie a.c., CSMS Iasi se va deplasa la Drobeta-Turnu Severin, pentru disputa cu Clubul Sportiv din localitate, intr-un meci contind pentru etapa a XXVII-a a Ligii I. Ambele echipe au nevoie de victorie, pentru a mai putea spera la evitarea retrogradarii.

La conferinta de presa organizata joi, 18 aprilie a.c., la stadionul „Emil Alexandrescu”, Razvan Tincu, capitanul echipei CSMS Iasi, a declarat ca ii asteapta un meci foarte greu in deplasarea de la Drobeta-Turnu Severin si crede ca echipa va reusi sa obtina victoria, la fel ca in tur. „Va fi un meci foarte dificil pentru ca vom juca cu o echipa care se lupta, de asemenea, pentru evitarea retrogradarii. Noi trebuie sa fim foarte pregatiti, din toate punctele de vedere. Mai sint opt etape de jucat, mai sint puncte in joc, dar o victorie la Severin va fi foarte importanta pentru noi. Asa cum Viitorul Constanta ne-a batut si la ei si la noi, noi am cistigat cu Severinul acasa si eu zic ca o sa cistigam si la ei”, a declarat Razvan Tincu. Fundasul recunoaste ca nu este multumit de parcursul pe care l-a avut echipa in acest mini-retur (doar patru puncte obtinute) si spune ca jucatorii nu se gindesc in primul rind la bani. „Nu este tocmai ceea ce ne asteptam, ne-am fi dorit mult mai multe puncte. Am avut si o serie de meciuri destul de grele, cu echipe bune ale campionatului nostru. N-am reusit sa obtinem mai mult. Ne ramin aceste opt etape in care sa obtinem maxim. Trebuie sa ne revenim, sa stergem cu buretele tot ce a fost. Orice motivatie e binevenita, insa la meciul asta trebuie sa jucam ca si cum ar fi ultimul, pentru ca este foarte important. Nu ne mai gindim acum la bani, ne gindim sa cistigam si sa acumulam puncte”, a marturisit capitanul formatiei CSMS Iasi.

„Daca nu cistigam la Severin, nu mai avem sanse de salvare!”

Cel mai titrat jucator al echipei din Copou, veteranul Marius Onofras spune ca CSMS Iasi a ratat o ocazie importanta de a iesi din zona retrogradarii etapa trecuta, cind a fost invinsa de Viitorul Constanta. „E un moment greu pentru fotbalul iesean. Am pierdut o sansa extraordinara de a scoate capul de unde eram, n-am reusit. Ne doare pe toti, insa avem o sansa sa remontam ceea ce am pierdut cu Viitorul”, a spus Marius Onofras. In opinia sa, o infringere la Severin ar fi echivalenta cu retrogradarea. „Daca nu reusim sa cistigam la Severin, eu zic ca in proportie foarte mare nu vom mai avea sanse. Tot ce s-a intimplat pina acum in retur nu e valoarea noastra, dar in fotbal sint momente foarte grele, care trebuiesc depasite”, a mentionat acesta.

La finalul meciului cu Viitorul Constanta, sectatorii prezenti la meci i-au cerut demisia tehnicianului Liviu Ciobotariu. De asemenea, primarul Iasului a declarat ca ia in calcul demiterea antrenorului, in cazul unui esec in partida de simbata. Insa, presedintele executiv al clubului, Florin Prunea, si jucatorii sint alaturi de Liviu Ciobotariu in tentativa acestuia de a salva echipa de la retrogradare. „Liviu Ciobotariu are cea mai mica vina in ceea ce s-a intimplat la Iasi. Demult n-am mai avut un antrenor de genul lui Ciobi. Toti sintem vinovati. Antrenorii intotdeauna platesc primii. Nu-i convine nimanui ca antrenorul sa fie schimbat. Speram sa nu se ajunga pina acolo. Domnul primar da banii, el decide. Noi am vrea sa raminem acelasi grup pentru ca am format o familie”, a mai spus Marius Onofras.

Cu opt etape inainte de finalul campionatului, cele doua echipe sint despartite de doua puncte in clasament. CSMS Iasi se afla pe locul 16, cu 22 de puncte, iar CS Turnu Severin pe pozitia 17, cu 20 de puncte. Viitorul Constanta si Ceahlaul Piatra-Neamt, cu 27 de puncte, isi impart primele pozitii deasupra liniei rosii.