Ziarul „Evenimentul Zilei” deschide cu subiectul care vizează dosarul retrocedărilor. Lui Viorel Hrebenciuc, deputat PSD, îi este adusă o nouă acuzație de către procurorii DNA. Conform anchetei, Hrebenciuc „l-a instigat la abuz în serviciu” pe Cătălin Nechifor, șeful Consiliului Județean Suceava. Scopul a fost achiziționarea moșiei lui Gheorghe Paltin Sturdza din bani publici. Această moșie conține un teren de aproximativ 10 hectare și un conac. La rîndul lui, Cătălin Nechifor a negat toate acuzațiile: „Nu m-a sunat nimeni. Nici nu m-am întîlnit pentru a discuta asta. Dintre cei pomeniți acolo, doar pe Viorel Hrebenciuc îl cunosc”. Un alt personaj implicat în acest caz este Avram Crăciunescu, directorul Romsilva, despre care să știe că toată viața lui a muncit la stat. În declarația de avere, Crăciunescu se prezintă cu cinci terenuri de o suprafață totală de 200 de hectare, șase case și bijuterii în valoare de 15.000 de euro. Cel de-al treilea personaj anchetat de DNA este Tudor Chiuariu, senator liberal. Cu ajutorul firmei lui de avocatură „Chiuariu&Asociații”, cei doi prieteni ai lui Hrebenciuc, Daniel Constantin Călugaru și Ioan Gheorghe Varga, au reușit să cumpere terenul lui Paltin Sturdza la un preț de cinci ori mai mic decît valorea lui reală deoarece nu toate actele erau eliberate.

Ediția online a ziarului „Adevărul” tratează același subiect în deschidere, dar îi prezintă pe cei trei juriști care au ajutat la prinderea celor acuzați în dosarul retrocedărilor. Carmen Dudaș, Mihai Topor și Daniel Asaftei sunt trei juriști din Bacău. Ei s-au impus împroprietăririi ilegale a lui Paltin Sturza. Carmen Dudaș afirmă că nu a fost singură în cadrul acestor proceduri. Ea îi amintește pe: Nela Cojocaru- sef serviciu juridic RNP Romsilva, Marinela Vişan – consilier juridic Comisia Judeteana Bacau, Mihaela Grozavu – consilier juridic Comisia Judeţeană Bacău, Cerasela Ciobanu – consilier juridic Comisia locală Comăneşti, Mihaela Ursu, Marius Comanaci – avocaţi Comisia locala Agăş, Asău, Dofteana.

Sfaturi pentru cel mai bun CV

Tîrgul de carieră „Angajatori de top” a avut loc vineri și sîmbătă în București, anunță ediția online a ziarului „Adevărul”. La acest eveniment au participat aproximativ 14.000 de profesioniști cu experiență și tineri absolvenți de studii universitare. Cele 100 de companii prezente la tîrg au pus la dispoziție peste 3.400 de locuri de muncă. La finalul acestui eveniment doar 25% au fost ocupate. Unul dintre motive s-ar datora faptului că la acest tîrg au participat și persoane trecute de 40 de ani și cu experiență de muncă. Firmele au căutat persoane tinere cu mai puțină experiență de muncă.
Un al motiv ar fi fost faptul că CV-urile nu au fost adaptate cerințelor unui loc de muncă. „Unui recrutier îi ia între șase și opt secunde să scaneze CV-ul unui potențial candidat”, explică Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare. El afirmă că tinerii care își caută un loc de muncă nu știu să-și completeze CV-ul. „Spre exemplu, dacă angajatorul caută vorbitori de limba germană, iar candidatul este un bun cunoscător al acestei limbi, este important să treacă informaţia foarte sus în CV, pentru ca ea să le atragă informaţia recruiterilor. Astfel, candidatul are mai multe şanse să fie selectat pentru un interviu“, mai adaugă el. Cel care își dorește un job mai este sfătuit să nu își treacă în CV toate locurile de muncă pe care le-a avut anterior.

Teodor Meleșcanu despre Robert Turcescu: „Este o înșelătorie.”

Teodor Meleșcanu, fostul director SIE, îl acuză pe Robert Turcescu dar și pe Traian Băsescu de înșelătorie. El susține că un ofițer sub acoperire nu primește niciodată banii pe o hîrtie, întotdeauna în mînă. De aceea, Robert Turcescu ar fi mințit atunci cînd a recunoscut că a fost ofițer sub acoperire. În plus, acțiunea lui Traian Băsescu de a aduce într-o emisiune televizată un dosar cu informații secrete este ilegală. „Nu există o încadrare ca ofiţer neacoperit, este o activitate pe care un cetăţean doreşte să şi-o pună în slujba ţării. În legătură cu remunerarea nu are salariu, nu se vorbeşte de salariu, el are de obicei o altă profesie, e vorba doar de o rambursare a unor cheltuieli care se fac suplimentar. Deci nu este vorba despre o altă încadrare ca ofiţer acoperit. Nu se primeşte fluturaş, Nu se primesc decât bani în mână, nici măcar eu nu primesc fluturaş”, a afirmat Teodor Meleşcanu.

Despre ceea ce a făcut Traian Băsescu în platoul de televiziune răspunde SPP-ul. După ce președintele își va pierde imunitatea el va putea fi sancționat penal. ”Nu exclud pobibilitatea ca unii candidaţi la Preşedinţie să se retragă. Nu am aceste informaţii, deocamdată, dar nu le exclud. Am învăţat că în politică nu pot spune niciodată, niciodată!”, a mai spus Meleșcanu.

Petrecere pentru arest la domiciliu

Petrecerea organizată de liderii PSD la aflarea veștii că Adrian Duicu se întoarce este unul dintre principalele subiecte din ediția online a ziarului „Evenimentul Zilei”. După șapte luni de stat în arest, Adrian Duicu, fost președinte al Consiliului Județean din Mehedinți, s-a întors acasă. Judecătorii au hotărît arestarea lui la domiciliu.

Aproximativ 200 de lideri PSD din Orșova au organizat o petrecere cu lăutari la Căminul Cultural din localitatea Irovița de bucurie că Adrian Duicu s-a întors acasă. Printre cei care au participat la această petrecere au fost primarul comunei Iloviţa, Ştefan Pătăşanu, primarul Orşova, Ion Manea, și actualul preşedinte al PSD Orşova, Nicolae Căprioru.

Adrian Duicu a fost arestat preventiv la începutul lunii aprilie. Pe durata arestului la domiciliu el nu are voie să părăsească imobilul unde locuiește și trebuie să poarte mereu un sistem electronic de supraveghere.

sursa foto: www.radardemedia.ro