Edițiile online ale ziarelor din Republica Moldova informează despre portalul cetatenie.ro care a realizat o statistică cu privire la numărul de dosare soluționate până în prezent privind redobîndirea cetățeniei române. Statistica cuprinde perioada 1991-2014, compilînd date proprii, dar și cele aparute in rapoartele Fundației SOROS. Astfel, din datele înregistrate reiese că aproximativ 500 000 de cetățeni moldoveni au redobîndit cetățenia română pînă acum.

Timpul (www.timpul.md)

Cotidianul ,,Timpul’’ scrie despre faptul că creștinii ortodocşi de stil nou, dar și catolicii sărbătoresc astăzi, 6 ianuarie, Boboteaza. Pentru a întîmpina cum se cuvinte această mare sărbătoare, a Bobotezei, credincioșii țin post negru, luînd  Agheasmă Mare, pe care o au păstrată din anii trecuți.

Publika (www.publika.md)

Ziarul ,,Publika’’ deschide cu un articol despre colindătorii ce vestesc astăzi Nașterea Domnului care va fi sărbătorită mîine de creștinii pe stil vechi în Republica Moldova. În ajun de Crăciun, cete de colindători cutreieră localităţile din ţară pentru a duce din casă în casă vestea Naşterii Domnului. Îmbrăcaţi în costume naţionale, şi-au luat traistele pe umăr pentru a le umple cu daruri şi bat la uşile gospodarilor pentru a-i colinda. Tradiţional, în ajun de Crăciun, în toată ţara se umblă cu colindatul, iar a doua zi, cu steaua.

Moldova.org (www.moldova.org)

Ediția online a ziarului online ,,Moldova.org’’ informează astăzi despre faptul că Serviciul fitosanitar rus a returnat un lot de 90 tone de mere care provin din Polonia și Republica Moldova. Fructele erau reexportate de Belarus în Federația Rusă, iar cazul a fost înregistrat ieri, 5 ianuarie. Moscova susține că mai mult de 90 de tone de mere din Republica Moldova și Polonia au fost transportate cu încălcarea normelor de tranzit.

Lenta.ru (www.lenta.ru)

Ziarul rus ,,Lenta.ru’’ informează astăzi, 6 ianuarie că rata de schimb pentru un dolar la bursa din Moscova a depășit 61 de ruble. Comparativ cu nivelul de preț de închidere de ieri a monedei americane, acesta a crescut cu 33 de bani. Moneda euro a crescut cu 30 de cenți și 73 de ruble. Aceasta este schimbul valutar actual de referință.