Ediția online a „Ziarului de Iași” (http://www.ziaruldeiasi.ro/) scrie despre compania Dalkia Termo care nu va furniza căldură în perioada următoare pentru circa 4.000 de familii de ieşeni din cauză că reprezentanţii acestora nu au venit să reeşaloneze datoriile.

„Mulţi dintre cei 4.000 sunt de fapt cu plăţile la zi, dar asociaţiile nu au virat banii mai departe. Noi am început să punem afişe în scările de bloc prin care in­formăm publicul despre da­toriile existente la nivel de asociaţie, astfel încât locatarii să cu­noască situaţia reală. Punem de asemenea la dispoziţie nu­mă­rul cu apel gratuit 0800.800.123 la care putem oferi toate detaliile solicitate“,a declarat Ana Maria Icătoiu, directorul comercial al Dalkia Iaşi.

„Bună Ziua Iași” (http://www.bzi.ro/)

Jurnaliștii de la „Bună Ziua Iași” (http://www.bzi.ro/) scriu astăzi despre acuzațiile aduse operatorilor economici că au vândut „pâine pentru copii” cu mucegai. Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași vor demara controale, iar firma care va fi găsită vinovată riscă să fie sancționată cu o amendă contravențională cuprinsă între 2.000 și 20.000 de lei. Scandalul a fost declanșat după ce au fost făcute mai multe sesizari ale ieșenilor la CJPC.

„Evenimentul“ (http://www.ziarulevenimentul.ro/)

Din publicația „Evenimentul“ (http://www.ziarulevenimentul.ro/) aflăm astăzi despre un grup de cadre didactice de la Colegiul Naţional de Artă „O. Băncilă” Iaşi care a participat la Glastonbury, Marea Britanie, în perioada 15-17 octombrie la cea de-a patra ediție în cadrul proiectului Leonardo da Vinci „Are you safe at work?” („Eşti în siguranţă la serviciu?”).

„Profesorii ieşeni au fost apreciaţi de organizatorii evenimentului pentru implicarea în activităţile proiectului, exemplele de bună practică privitoare la siguranţă de la locul de muncă, seriozitate şi profesionalism”, a amintit Florin Ciobotaru, directorul adjunct al Colegiului de Arte din Iaşi, Andreea Ignea.

Tot în publicația online „Evenimentul“ aflăm despre Campionatul Naţional de senioare la rugby în 7. Turneul a fost organizat pe Stadionul „Tepro” și a purtat noroc echipei CS Politehnica Iaşi care s-a clasat pe locul întâi.

„Parcursul bun al acestor fete reprezintă de fapt atenţia pe care o acordăm acestei discipline olimpice. Din păcate sunt puţine echipe înscrise în Campionatul Naţional pentru ca nivelul competiţiei să fie mai ridicat. De doi ani ne talonează Clujul şi Roşia Montană, dar noi ne-am întărit staful tehnic cu dna. Ursanu, care răspunde de pregătirea fizică a jucătoarelor, ceea ce ne-a permis să ne dominăm categoric adversarele întâlnite. În colaborare cu catedra de atletism vom încerca să îndrumăm spre rugby sportivele fără o perspectivă deosebită în probele de viteză”, a declarat prof Leonida Antohi, preşedintele CS Politehnica Iaşi.