Protestele din Kiev iau amploare, iar numărul morților crește cu fiecare oră. Astăzi, 20 februarie, au murit încă 35 de oameni, astfel numărul total al persoanelor decedate depășește 60.

Protestatarii sunt împușcați de forțele de ordine cu automate AK-47, zeci de lunetiși au împînzit centrul Kievului. Potrivit medicilor de pe Maidan, majoritatea victimelor au murit din cauza rănilor provocate de un singur glonte. Cadavrele sunt aduse în Piața Independenței pentru a fi acoperite cu plapume. Potrivit portalului news.liga.net, lunetiștii țintesc spre inimă sau gît.

Șaisprezece deputați, printre care primarul Kievului, au părăsit fracțiunea lui Ianukovici. „Sunt pregătit să fac totul pentru a opri baia de sînge din inima Ucrainei. Viața umană trebuie să fie valoarea superioară în țara noastră și nimic nu trebuie să contrazică acest principiu”, a declarat fostul primar, Volodimir Makeienko.

Conform tsenzor.net (цензор.нет), șeful afacerilor interne în regiunea carpatică a Ucrainei, Vasilii Varțaba a declarat public că „trece de partea cetățenilor de rînd”. Pînă acum, aproximativ 100 de soldați s-au predat protestatarilor.

În aceste clipe are loc întîlnirea miniștrilor de finanțe din Germania, Franța și Polonia cu președintele Ianukovici. Ședința durează de mai bine de patru ore.