Comunitatea „Oameni și Companii” și Asociația Română de Lingvistică Computațională Iași (ARLC) organizează marți, 23 noiembrie, la ora 16:00  o conferință cu tema „Adaptarea mediului universitar la sistemul hibrid de învățare”.  La această întîlnire vor participa prof. univ. dr. Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), dr. Adina Hulubaș, cercetător științific la Departamentul de Etnologie, Institutul de Filologie Română „Al. Philippide” al Academiei Române, filiala Iași, prof. univ. dr. ing. Adrian Sachelarie, de la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) și conf. univ. dr. Carmen Vasile, de la Universitatea Oradea. Întîlnirea se va desfășura online, pe platforma  Zoom, și live pe pagina de Facebook Hackathons.ro, avînd o durată de 90 de minute.

 „Întîlnirea de mîine își propune să identifice metodele prin care organizațiile de învățămînt superior s-au adaptat la provocările sistemului de învățare hibrid. Ne vom focusa în special pe acele domenii care presupun aplicații practice, muncă de teren, laboratoare sau unde prezența fizică este obligatorie. Dorim să identificăm și să desemnăm soluțiile aplicate în diverse universități sau specializări. Am invitat la eveniment cadre didactice de la diverse universități din țară, de la specialități diferite (mecanică, folclor, arta dramatică), care pot împărtăși cu restul audienței experiența lor. Sînt cîteva dintre domeniile unde atît profesorii, cît și studenții s-au adaptat pentru a-și  continua activitatea pe timp de pandemie”, a declarat Ramona Topală, managerul proiectului.

Aceasta a mai precizat că astfel de întruniri urmează să se desfășoare în mai multe centre din țară, pentru a se găsi cît mai multe și diverse soluții pentru instituțiile de învățămînt superior.  Participarea este gratuită pentru cadrele didactice, studenți, specialiști în educație, organizații cu soluții pentru învățămîntul universitar.

Organizația „Oameni și Companii” realizează aceste manifestări prin comunitatea sa „OSC – Hackathons”, care este deschisă instituțiilor și persoanelor interesate să susțină inovația din România.  OSC – Hackathons  de-a lungul lunii noiembrie a fost partener la o gamă largă de manifestări precum: Concursul Național de Inovație tehnică și IT – DaVinci;  Conferința „Factory 4.0”, realizată de TUIAȘI, și colaborează în continuare cu diverse universități din toată țara. 

Sprijinul tehnic la aceste evenimente aparține Asociației Române de Lingvistică Computațională Iași, organizație ce se ocupă cu studiul științific al limbii române. Fondată în 2017, aceasta este dedicată cercetărilor din domeniul Lingvisticii Computaționale și dezvoltării educației române în același domeniu.

Sursă foto: www. rfi.ro